Здравословни навици за мозъка

Когато сме болни или страдаме, често се губим. В даден момент може да се почувстваме оптимистично настроени за изцеление, в следващия – смазани, а след това отново да възстановим надеждата си. Симптомите могат да бъдат постоянно напомняне, че нещо не е наред. Някои хора имат симптоми от ранна възраст и не помнят какво е да живеят без тях. Други може да са в началото на хроничните симптоми или диагноза. Опитвайки се да намерите отговори и протоколи и да откриете път през цялото объркване, може лесно да попаднете в нездравословни модели. Едно от най-лечебните упражнения за намиране на път напред е установяването на здравословни навици.

Рутинните процедури могат да ви помогнат да се излекувате. Изцеждате ли сок от целина, правите ли Шоковите терапии за мозъка по Антъни Уилям? Добавяте ли лечебни храни към вашите ястия? Ежедневни разходки? Давате ли почивка на нервите си и използвате ли някоя от техниките от книгите на Антъни Уилям? Сутрешната рутина може да бъде най-мощният инструмент за лечение. Ако сте станали сутринта и сте си направили сок, правили сте някаква форма на упражнения, приготвили сте храната си за деня, взели сте добавки или сте направили една от медитациите от книгите, тогава дори ако останалата част от деня се разпадне, вие имате тази сутрин като ваша крепост, ваша основа.

Всичко това може да звучи много опростено, но не е. Не става въпрос само за самия акт на лечение – хранителните вещества или упражненията, добавките или медитацията, колкото и мощни да са тези лечебни действия. Става дума и за това, което мозъкът ви извлича от повторението на полезните, продуктивни практики, а когато живеете с хронично заболяване или симптоми, рутината може да помогне за ускоряване на възстановяването.

Когато се чувстваме добре, рутината може да дойде лесно. Когато страдате психически или физически, животът не работи по същия начин. При хронични симптоми и заболяване борбата за функциониране е част от ежедневието ви. Това води до непредсказуемост. Колко ще сте уморени, когато станете? Ще трябва ли да планирате деня си около главоболие, мозъчна мъгла или световъртеж? Дали борбата с тревожността или депресията ще попречи на плановете ви? Когато страдаме от тези спънки, сме склонни да бъдем строги към себе си или дори да се самонаказваме. Това може да се превърне в токсичен модел. Дори и най-малките рутинни процедури могат да помогнат да преодолеем омразата към собственото си тяло си и да прогонят чувството, че то ни е разочаровало.

Установяването на здравословни навици има тенденция да стимулира растежа на нови неврони, което е от критично значение, защото с напредване на възрастта или със страданието от заболяване губим неврони. Хроничните симптоми са склонни да ни затварят в балон и да ни ограничават. Рутината помага за насърчаване на растежа на нови клетки чрез разширяване на електрическите импулси, за да ни извадят от този балон, а новите навици пренасочват електрическите токове към области на мозъка, които може да не са получавали достатъчно електричество до този момент. Със здравословните навици новите неврони се активират и остават силни. Ето защо често е трудно да нарушите рутината, след като вече я имате; невроните започват да очакват постоянни електрически мозъчни токове.

Следването на здравословна рутина установява модел на движение в мозъчните магистрали. Правейки това, други части на мозъка, които не са били използвани по здравословен начин – които са били наситени с нездравословни навици или с омраза към себе си, отвращение, разочарование или тъга за това, че сте болни или заради някаква друга трудност в живота – получават допълнителни възможности за лечение.

След като си създадете рутина, понякога е добре да я нарушите. Може дори да е от полза тук и там да се отклоните от своя модел, стига да не се насочите към протоколи, които не са лечебни. Можете да промените инструментите, протоколите, и графика си, въпреки че не е полезно да въвеждате токсични навици, които могат да забавят лечението ви. След като сте настроили вашите основни, активни мозъчни магистрали чрез редовни лечебни навици, смесването им ще ви помогне да изпратите електричество по различни пътища и да създадете нов невронен растеж в други области на мозъка.


Информацията в тази статия е от най-новите книги на Антъни Уилям: Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium и Medical Medium Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes: For Neurological, Autoimmune & Mental Health

medicalmedium.com

Вашият коментар

Броколи: универсалните мултивитамини

Нашата имунна система се бори, за да ни защити