Женско здраве

Знаете ли, че по време на менструация 80% от женската имунна система се грижи за репродуктивната система, оставяйки само 20% за останалата част от тялото? Ето защо различни здравословни симптоми могат да се влошат по време на менструацията.

Ако вече страдате от екзема, акне, мигрена, хронична умора и т.н., те могат да се засилят или да станат по-тежки през тези периоди. Тъй като тези симптоми обикновено се причиняват от токсини, тежки метали, вируси и бактерии, всички те могат да се „възползват“ от тези промени.


По време на овулация 40% от имунната система на жената отново отива в грижа репродуктивната система.

По време на бременност 50% от имунната система трябва да защитава бебето в утробата.


90% от имунната система на жените се насочва към репродуктивната система по време на раждането. Освен това освобождаването на адреналин е толкова голямо, че може да предизвика допълнителни проблеми, включително следродилна депресия.


Жените също заслужават да знаят истината за това, че менопаузата всъщност е на тяхна страна. Това е повторно свързване с времето на младостта,  преди началото на менструацията. Менопаузата завършва цикъла на репродуктивната система, тя е естественият начин на тялото да забави стареенето, за да можем да живеем дълъг и здравословен живот.


Менопаузата не е предназначена да бъде трудна и не трябва да бъде нищо повече от липса на менструация. Всички други симптоми, включително горещи вълни, нощно изпотяване, умора, депресия и т.н., отново са причинени от патогени, токсични тежки метали, химикали и претоварен черен дроб.


Ако страдате от тежка менструация, липса на менструация или имате затруднения със зачеването, можете да си помогнете много с информацията от книгите на Антъни Уилям.


Телата ни не са дефектни, нашите хормони или гени не са причината за нашите симптоми. Нека отделяме повече внимание на тялото си и да се грижим допълнително за себе си по време на нашите естествени цикли в живота.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Дислексия

Менопауза и предменструален синдром