Диви боровинки: храна за възкресение

Дивите боровинки са най-мощната храна на планетата. Храстите на дивата боровинка могат да бъдат изгорени до основи и те ще се върнат по-силни от всякога. Те са се приспособили към всяко колебание на климата през хилядолетията. Никоя друга храна на планетата няма способността да процъфтява в такива тежки условия. Това ги прави адаптоген номер едно (въпреки че изобщо не са признати за адаптогенна храна).

Дивите боровинки са фантастични за премахване на токсични тежки метали, радиация, ДДТ, пестициди и други токсини. Те са и антипатогенни. Дивите боровинки са полезна храна за профилактика на рак и помагат да се предпазите от всякакви болести.

Дивите боровинки имат най-висок процент антиоксиданти в сравнение с всяка друга храна на планетата. Те са въоръжени с десетки разновидности на антиоксиданти, за които науката все още не подозира. Когато ядете тези плодове, тяхната вродена интелигентност „чете“ тялото ви, търси потенциални заболявания, следи нивата на стрес и токсичност и „измисля“ най-добрия начин да ви помогне да се излекувате – това е единствената храна, която е способна да направи всичко това.

Дивите боровинки са и най-мощната храна за мозъка, най-мощният пребиотик, който съществува, и номер едно в подпомагането на възстановяването на черния дроб.

Дивите боровинки са храната, която искате в живота си, когато сте преминали през немислимото и имате нужда от подкрепа, за да се издигнете отново. Също така те са за всеки, който се нуждае от физически тласък или се стреми към атлетични постижения.

Как да използваме дивите боровинки

Насладете се на дивите боровинки в смутито за детокс на тежките метали (повече за него можете да научите в книгите на Антъни Уилям). Яжте ги замразени, размразени или пресни – самостоятелно или със суров мед или с други плодове. Добавяйте ги към салати, дресинги, смутита, десерти, сокове или други напитки. Можете също да консумирате диви боровинки като чист сок от диви боровинки и чиста дива боровинка на прах.

Емоционална подкрепа

Дивите боровинки ни предлагат повече вдъхновение, отколкото дори най-добрите мотивационни оратори на планетата, защото ни „поправят“ на емоционално ниво. Дивите боровинки укрепват самата тъкан на това, което сме, така че да не бъдем толкова податливи на наказания, отхвърляне, презрение, унижение, опустошение и деградация. Ако сте се борили с чувството на критика, били сте дискредитирани, малтретирани или пренебрегвани, това е свята, лечебна храна за вас.

Духовен урок

Дивите боровинки разбират през какво сте преминали. Те знаят кой сте, щетите, с които сте се справили и как да ви помогнат да се издигнете отново. Още американските индианци забелязват, че когато възникне горски пожар, единственото нещо, което расте след него, са храстите на дивата боровинка – всъщност те се връщат по-силни и по-здрави от всякога. Това е източникът на силата на дивата боровинка: тя не само може да възкръсне от пепелта, но и използва тази пепел в своя полза. И когато са замразени, тъй като са истински адаптогени, дивите боровинки не губят хранителната си стойност, както правят някои плодове и зеленчуци. Напротив – тяхната хранителна стойност се увеличава. Предизвикателството да устои на процеса на замразяване кара плодовете да се адаптират, осигурявайки ви по-голяма хранителна сила и бионаличност.

И в двата края на спектъра, в огън и лед, дивите боровинки не просто оцеляват – те триумфират. Те приемат неблагоприятното обстоятелство, срещат го и стават по-добри от него. Когато ядете този свръхестествен плод, тази неразрушима същност става част от вас. И накрая: всички чуваме много приказки за правилната нагласа за привличане на изобилие, оформяне на мислите и действията си, за да проявим живота, който искаме. Това може да бъде много полезно. Човек, който се чувства по позитивен начин, е по-склонен да направи избори, които го водят към повече позитивност. Понякога обаче волята ни отслабва. Една от тайните за проява на изобилие – това е дивата боровинка. Тези малки зрънца са толкова мощни!

Когато се стремите към нещо, когато искате да живеете живот в изобилие, пълен с благословии, обърнете се към дивите боровинки и гледайте как се случва магията!


За повече информация относно лечебните свойства на дивите боровинки и симптомите и състоянията, при които те могат да помогнат, прочетете книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

1 мнение за “Диви боровинки: храна за възкресение”

Вашият коментар

Лечебен бульон

Пролетна депресия