Главните причини за висока киселинност

Алтернативната медицина теоретизира, че преработената храна, преработената захар, бързата храна (fast food) и пържената храна са отговорни за подкисляването на организма и са единствените причини за болестите. Същите тези източници твърдят, че отговорът на високата киселинност е да се ядат здравословни цялостни храни и много здравословни мазнини. Бихте си помислили, че това е чудесно решение. И все пак хората, потънали в хроничното си заболяване, които са наистина болни, не се възстановяват, като просто преминат към привидно здравословна диета.
Една от причините да не се възстановяват е, че никой не знае защо са болни на първо място, дори ако им се предлагат диагнози като кандида, свръхрастеж на бактерии в тънките черва (SIBO), проблеми с чревната флора, проблеми с микробиома, паразити, недостатъчно фибри, недостатъчно чиста вода, дефицит на протеини, оксалати, проблеми с лектина, твърде много захар, гойтрогени, непоносимост към фруктоза и чувствителност към храни. Това все още не са отговори за това защо тези хора са болни, така че тези, които се давят в хроничното си заболяване, в крайна сметка се давят в здравословни мазнини и здравословни протеини (които са с високо съдържание на мазнини). Това е вярно, независимо дали някой е на веганска, растителна или животинска диета.

Така че един от „отговорите“ на алтернативната медицина през последните 10 години – да се увеличи приема на здравословни мазнини – работи директно срещу нейната теория, че киселинността е източникът на болестта. Удивително е как 10 години могат да бъдат изхвърлени на боклука просто така, със стотици хиляди болни индивиди, поведени по грешен път. Да, някои хора може да са се подобрили, като са се отървали от преработените храни и са започнали да спортуват повече или са започнали да спортуват за първи път, особено ако никога не са били наистина хронично болни. Ако единственото им оплакване, преди да направят някакви промени, е наднормено тегло и мудност, с лека умора и главоболиe, тогава упражненията и премахването на преработените храни могат да направят достатъчна разлика за тези хора, за да могат да издържат, докато не се появят по-ограничаващи симптоми или сърдечен удар или инсулт. Почти всички, които са били хронично болни и са опитали този подход, са останали болни и са загубили 10 ценни години от живота си.

Диетите с високо съдържание на мазнини и диетите с умерено съдържание на мазнини включват щедри количества очевини мазнини – радикални мазнини. Те включват ядки, семена, ядкови масла, тахан, други масла от семена, ядково мляко, соево мляко, овесено мляко, кокосово масло, зехтин, сусамово масло, други масла (здравословни или нездравословни), авокадо, сурово сирене, пастьоризирано сирене, мляко, масло, други млечни продукти, пилешко, телешко, свинско и риба. Независимо дали са на растителна или животинска основа, всички мазнини са киселинно-образуващи. Мазнините в тези храни произвеждат киселина поради шест причини:

1. Мазнините са киселина.
2. Мазнините не позволяват на токсините да напуснат тялото ни лесно.
3. Мазнините изтласкват и изстискват водата от кръвния поток, поддържайки тялото в хронична дехидратация.
4. Мазнините сгъстяват кръвта.
5. Мазнините предизвикват инсулинови скокове.
6. Мазнините предизвикват прилив на жлъчен сок.

Мазнините в диетата, дори здравословните мазнини, са водещата причина за високата киселинност. Мазнините сами по себе си са киселинни, плюс това те пречат на другите киселини и подкиселители да напуснат тялото. Мазнините също така предизвикват отделянето на киселинен адреналин, инсулин и жлъчен сок – естествени вещества, които работят за оцеляването ни и въпреки това не е предназначено да се заливаме с тях множество пъти на ден, всеки ден.

Консумирането на умерени до големи количества хранителни мазнини е естественият начин, по който се подкиселяваме тук на земята и на всичкото отгоре внасяме още повече киселинни бомби като оцет, кофеин и др.

Важно е да разберете подробностите зад това как всяка от тези шест причини води до по-кисели тяло и мозък, така че да можете правилно да защитите мозъка си и да се погрижите за здравето си.


Информацията в тази статия е от най-новите книги на Антъни Уилям: Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium и Medical Medium Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes: For Neurological, Autoimmune & Mental Health

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Менопауза и предменструален синдром

Истината за протеините (част I)