Важно ли е да си важен?

В тази статия ще обясня важността от гледната точка на транссърфинга и нейната роля в това нашите намерения да не се изпълняват, въпреки силното ни желание и упоритата работа с „позитивно мислене“.

Важно, важно, колко да е важно?

Направете си списък от петте „най-важни“ за вас неща. Нека те да са свързани само лично с вас, а не с хората, около вас. Няма как някъде в списъка да не фигурира здравето или неговите производни. (Сега ще кажете, че ви съветвам да не се грижите за здравето си и ще изпиете шепа витамини.)

Фокусът е на друго място – здравето е нито важно, нито маловажно. То просто Е такова, каквото решите да е. Ако решите, че искате да живеете в перфектно здраве, просто го направете. Отидете и си го вземете – все едно откъсвате ябълка от вашето собствено ябълково дръвче във вашата собствена градина – без излишни вълнения. Това е Кредото ви като Създател на реалността. Ако не ви достига увереност, че можете да постигнете целта (идеално здраве) на сто процента, можете да си помогнете с някакви подходящи за вас „помощни средства“ – добавки, билки, хомеопатия и пр. Вие ще усетите кой вариант работи най-добре за вас самите. Това, което се постига чрез тях, е приучване на съзнанието, че от ден на ден вие се чувствате все по-добре. Хубаво е да отбелязвате този прогрес в дневник на здравето (или каквато друга цел сте си поставили). Когато научите подсъзнанието, че здравето е ваше естествено състояние, вие ще сте способни да постигате мигновено изцеление. 

Не поставяйте целта си на пиадестал, не ѝ придавайте излишна важност, а крачете уверено и методично към нея. Възможно и вероятно е да имате неуспехи по пътя. Не се отчайвайте и не унивайте. В тези ситуации идва на помощ принципът на координация на намерението, за който ще говоря в отделна статия от поредицата. В случай, че не можете напълно да премахнете важността, предприемете някакво действие в нужната посока.

Например: за мен е важно да си взема изпита, но лежането на дивана няма да помогне за намаляване на важността и аз вероятно ще се проваля. В такива ситуации уверявам себе си, че съм направила всичко по силите си – прочела съм въпросите, подготвила съм се и това автоматично е намалило излишния потенциал, който съм създала с притеснението си.

Вътрешна и външна важност

Вътрешната важност се проявява като надценяване на собствените плюсове или минуси. Формулата ѝ звучи така: „Аз съм важна персона“ или „Аз изпълнявам важна работа“.

Външната важност също се създава от самия човек, когато придава твърде голямо значение на обект или събитие от външния свят. Формулата ѝ е: „За мен голямо значение има еди-кой си“ или „За мен е е много важно да направя еди-какво си“.

И в двата случая се създава излишен потенциал в чист вид, което е гаранция за обратния ефект.

 

Важно ли е да не е важно?

Омаловажаването или прекаленото занижаване на важността има същия ефект, какъвто и прекаленото ѝ завишаване. Разликата е в знака, но това не намалява наличието на излишен потенциал. Опасността от „перване по носа“ е еднакво голяма и в двата случая. Вселената не различава плюсове и минуси. Ние сме тези, които даваме оценки и разделяме явленията на на „добри и лоши“. Излишният потенциал се проявява като енергия, която по закона на равновесието се стреми към центъра.

Вселената е симетрична и винаги се стреми към равновесната си точка.

Вдъх-но-ве-ни-е!

Вдъхновението е състояние, при което липсва потенциалът на важността. Когато успеете да укротите стрелката на важността, Душата ви ще ви насочи към онова, което можете да правите най-добре. Някои го наричат талант или дарба, други – мисия.

Следвайте своето най-силно въодушевление и никога няма да сбъркате. Когато разумът е спокоен, ще можете да се вслушате в тихия гласец на Душата и да следвате своето Кредо на Създател на реалността.

Успех!!!


Повече статии за транссърфинга можете да намерите в секция Осъзнат живот.

Вашият коментар