Страхът от плодовете

Една от най-големите измами на нашето време е, че плодовете са лоши, плодовете са вредни и дори са опасни. Лъжата, че плодовете са вредни и трябва да се избягват, е част от войната срещу плодовете и създава страх от плодовете.

Захарта и тялото
Плодовете са от решаващо значение за тялото ви по много причини. Всъщност без захар тялото ви не би могло да оцелее. Вашият мозък се нуждае от захар, за да функционира! Точно така, мозъкът ви работи със захар, която е глюкоза, а не мазнини. Всяко едно движение, което предприемате, задача, която изпълнявате, мисъл, която мислите, и дума, която изговаряте, изисква глюкоза. Мозъкът ви се нагрява, когато мислите и се нуждае от захар, за да се охлади. Това обяснява инстинктивното желание за захар, което изпитваме по време на силно емоционални и стресови ситуации в живота. Подобно на антифриза, който действа като охлаждаща течност за прегрята колá, глюкозата, която получаваме от яденето на плодове, помага да успокоим и охладим мозъка ни.
 
Неврологични симптоми като тревожност, мозъчна мъгла (Brain Fog), болки, хронична умора и много други, изискват постоянни, непрекъснати нива на глюкоза. Плодовете са невероятното лечебно средство, необходимо за възстановяване и излекуване на тези симптоми.
 
Плодове и модерни диети с високо съдържание на мазнини
Много хора днес се отказват от плодовете и вместо това се насочват към модерни диети с високо съдържание на мазнини (например кето диетата). Тези диети с високо съдържание на мазнини причиняват застой и забавяне на функциите на черния дроб и наддаване на тегло. Противниците на плодовете обаче разпространяват убеждението, че захарта в плодовете е причината да наддавате. Това е лъжа. Бананът или портокалът, който човек консумира от време на време, не е причината за затлъстяването. Причината са мазните ястия, които се консумират по време на диетите с високо съдържание на мазнини, независимо дали са растителни или животински.
 
Инсулинова резистентност
Захарта, която консумирате с плодовете, се прикрепя към инсулина, за да влезе в клетките ви и да поддържа тялото ви живо. Мазнините, които консумирате, не се свързват с инсулина и не влизат в клетките ви. Мазнините пречат на захарта да влезе в клетките ви и това е заплаха. Инсулинова резистентност възниква, когато мазнините и захарта се комбинират. Противниците на плодове искат да вярвате, че плодовете причиняват инсулинова резистентност, но всъщност това не е истина.
 
Плодовете като лекарство
Плодовете са най-добрата храна против стареене на планетата, изключително важна за поддържането на силна имунна система и терапевтична за телата ни. Не ставайте жертва на този плодов страх, причинен от пропаганда и дезинформация.
 
Плодовете са изключително необходими, за да се преборите с кофеиновата зависимост, която е основен фактор зa състаряването на организма;
 
Плодовете са от решаващо значение за тези, които страдат от гастропареза, колит, болест на Крон и други заболявания на храносмилателната система.
 
Плодовете са лекарство. Както при всяко нещо, трябва да се научите как да го използвате, да знаете за силата, която притежава, и какво може да направи за вас. Не позволявайте на плодовете да ви плашат. Плодовете са мощно лекарство и критично лечебно средство за всеки.
По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Емоционална детоксикация