Разтопяване на умовете ни

Когато мозъците ни се нагорещят и има замесен метал, токсичните частици тежки метали се разпадат – металите се топят. Токсичните тежки метали в мозъка се износват, когато в тях навлизат електрически токове. Те започват да се променят. Формата им се променя и може да започне корозия. Колкото по-малки са частиците, толкова по-лесно се топят под въздействието на топлината на мозъка.

Когато токсичните тежки метали, които се намират в мозъка, се стопят, те се трансформират химичния си състав в течен газ и могат да се разпространят и да покрият повече пространство в мозъка по-лесно. Тъй като токсичните тежки метали в мозъка се нагряват и топят, те могат бавно да пътуват до съседна мозъчна тъкан с течение на годините. Разтопяването на токсичните тежки метали в мозъка е една от причините толкова много състояния и симптоми (болестта на Алцхаймер например) да се влошават с времето. Самият газ може да влоши всяко психическо, физическо или емоционално състояние.

Ако изпитваме много стрес в живота си, електричеството преминава през мозъка ни с по-висока интензивност и скорост, тъй като адреналинът едновременно увеличава сърдечната честота и навлиза в мозъка, повишавайки нивата на топлина в мозъка. Колкото повече токсични тежки метали има в мозъка, толкова по-горещ е той. Също така металите задържат топлината и това може да се превърне в порочен кръг. Например някой, който който постоянно се ядосва за всяко нещо, или който има чести пристъпи на гняв, може да има по-високи нива на токсични тежки метали в мозъка, които влошават този гняв. Тъй като по някаква причина се генерира топлина, металите променят формата и състоянието си. Тези изблици на гняв генерират още повече топлина, тъй като гневът повишава електрическото поле, създавайки електрическа буря, която от своя страна разтопява повече метали, така че те се разпространяват и има потенциала да пречат на още повече електрически сигнали в мозъка. Това може да попречи на телесните функции и комуникацията.

Хората познават стреса и гнева като „лоши“ за нашия мозък, тяло и здраве. Но хората, които се занимават със здраве, не знаят защо, не знаят каква е причината, която всъщност е коренът на проблема. Те не знаят за този процес, протичащ в мозъка. Не знаят защо – дори и с най-добрите невронаучни техники, овладяването на ума е борба за толкова много хора,  защо стратегиите за управление на стреса и моделите на гняв могат да се провалят и защо хората се връщат към старите модели на поведение. Ето я и причината: хората страдат заради токсичните тежки метали, които стоят в основата на всичко това. Опитите да хакнете или пренастроите умовете ни връщат към същите стари модели, ако на токсичните тежки метали не бъде обърнато внимание.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Мръсните тайни на кофеина (кафе, шоколад, зелен чай)| Детайлите са от значение, епизод 6

Как металите ни намират