Хронична дехидратация – част I

Колко вода пиете всеки ден? Колко пресни, сурови плодове и зеленчуци консумирате? Това са само някои от въпросите, които могат да ви помогнат да прецените колко хидратирани или дехидратирани може да сте. Повечето хора днес са хронично дехидратирани, дори и да не осъзнават това и да не изпитват жажда.

Една от причините за този проблем е дехидратиращият ефект на токсините и отровите, включително тежки метали, радиация, вируси и ДДТ. Можете да прочетете повече за тях в книгите на Антъни Уилям. Комбинирано с избора на храна, напитки и начин на живот, които много хора правят – имате перфектната рецепта за хронична дехидратация.

Тази статия ще обясни защо е жизненоважно да останете хидратирани и ще ви научи на прости начини за обръщане на хроничната дехидратация и нейните негативни ефекти.

Колко гъста е кръвта ви?

Една от причините, поради които бихте искали да бъдете хидратирани, е, че ако достигнете определено ниво на дехидратация, кръвта ви може да се сгъсти. След като това се случи, за сърцето ви става много по-трудно да изпомпа свежа, чиста кръв от черния дроб. Сърцето може също да има още по-големи затруднения с това да осигури на мозъка и на други органи достатъчно кръв и кислород. С течение на времето това продължително усилие може преждевременно да износи сърцето.

В допълнение, гъстата кръв може да ви предразположи към сериозни здравословни проблеми, включително инсулт, преходна исхемична атака (TIA), сърдечен удар, проблеми с черния дроб, бъбречни проблеми, високо кръвно налягане или висок холестерол. Рискът от рак е значително по-голям за хората с гъста кръв, тъй като в тялото циркулира по-малко кислород, което затруднява детоксикацията на тялото. 

Гъстата кръв затруднява изхвърлянето на токсините от тялото. Дори някой, който изглежда в невероятна форма, може да има гъста кръв и силно киселинна система. Тези скрити проблеми могат лесно да доведат до инсулт или сърдечен удар дори при най-добре изглеждащия човек. За разлика от това, някой, който не е в перфектна форма, но успява да поддържа кръвта си по-рядка и тялото си хидратирано чрез подхранваща диета и подходящ начин на живот, може да не е толкова вероятно да страда от здравословни проблеми, свързани със сгъстената кръв.

Някои хора влизат в света с гъста кръв, докато други я развиват през целия си живот. Тъй като тялото на човек става все по-дехидратирано, неговата или нейната кръв ще продължи да се сгъстява. Диети с високо съдържание на мазнини

Въпреки че диетите с високо съдържание на мазнини стават все по-модерни, те не осигуряват на тялото ви необходимата хидратация, за да процъфтява. Ако следвате диета с високо съдържание на протеини, вероятно консумирате изобилие от мазнини под формата на животински продукти и/или растителни мазнини. Като се храните по този начин, можете бързо да се дехидратирате и кръвта ви да започне да се сгъстява. Всяка хидратация, която получавате, докато следвате такава диета, няма да може да противодейства на ефектите от диета с високо съдържание на мазнини и протеини. Намалената консумация на мазнини и протеини от животински и растителни източници е от голяма полза за предотвратяването на хроничната дехидратация.

За насоки колко мазнини да ядете и от кои източници прочетете книгата „Помощ за черния дроб“. Можете също да слушате подкаста на Антъни Уилям за кетогенната диета.

Следва продължение


Втората част на статията можете да видите тук.

По материали от medicalmedium.com

Прочетете повече за лечебните свойства на B12 и още много полезна информация в книгите на Антъни Уилям!

Вашият коментар

Антивирусната мащерка

Хронична дехидратация – част II