Фурми: помощник за добро храносмилане

Фурмите са невероятни за храносмилателната система. Като една от най-антипаразитните храни на планетата, фурмите се свързват, унищожават и буквано помитат паразитите; дрожди, плесени и други гъбички; тежки метали; непродуктивни бактерии; вируси; и други отровни патогени от червата. Това ги прави едни от най-полезните убийци на кандида, известни на човечеството (въпреки погрешната информация за фурмите, според която фурмите хранят кандида). Фурмите също така помагат за възстановяване на перисталтичната функция на червата, преобучавайки чревния тракт след парализа или дисфункция да се движи правилно и да изхвърли всяка гниеща храна.

Противно на общоприетото схващане, фурмите са идеална храна за хора, страдащи от диабет и хипогликемия, тъй като те доставят жизненоважна глюкоза в черния дроб – справяйки се със загубата на глюкоза, която е отговорна за проблемите с кръвната захар. Те също са идеални за спортисти и активни хора, тъй като високото съдържание на калий и плодова захар е идеално за презареждане на мозъка и мускулите, които разчитат на глюкозата, за да ви захранват при упражнения.

Фурмите са богати на близо 70 биоактивни минерала (много повече от документираните), които поддържат надбъбречните жлези. Една от най-полезните за сърцето храни, фурмите също съдържат рекордно голямо, неоткрито количество аминокиселини. Аминокиселините във фурмите, като левцин, помагат за повишаване на калия в плода до най-високия му потенциал за поддържане и укрепване на мускулите и нервите. Този процес също така спира млечната киселина да засегне тялото, когато е подложено на стрес.

Фурмите също притежават противоракови свойства, което ги прави задължителни за всеки, който търси помощ за превенция на заболявания и оптимално здраве.

Как да ги използваме:

За да получите максимални ползи от фурмите, яжте четири до шест на ден. Похапвайте фурми самостоятелно или ги включете в купи с плодове, смутита, салати, дипове, дресинги за салати и рулца от нори и маруля.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Смокини: храна за мозъка и червата

Аспержи: подкрепа против стареене