Слънчева медитация

Ще минат векове преди науката да открие всички лечебни ползи, които слънцето предоставя. То не само успокоява и затопля, но слънчевите лъчи съдържат неоткрити елементи и насърчават биохимичните реакции в телата ни, които да произвеждат повече витамин Д.

Само погледнете начина, по който нашите домашни любимци обичат да си полегнат на топло, огряно от слънцето място на пода и да се наслаждават. Животните обичат да правят слънчеви бани – те знаят, че това е мощен лечебен инструмент.

За да се възползвате от слънцето, отделяйте време всеки ден, оставяйки кожата ви да го абсорбира. Опитайте се да се привикнете към слънчеви бани по 15 минути (като внимавате да не изгорите). Ако е през студената част на годината, намерете спокойно място вкъщи, където слънцето влиза през прозореца. Ако обичате ангелите, призовете Ангела на слънцето да помогне на слънчевите лъчи да влязат във вас, за да успокоят душата и да излекуват тялото ви.

Можете също да опитате това упражнение за медитация при слънчеви бани. Ако можете да сте на слънце, намерете удобно място на закрито или на открито. Можете да сложите слънчеви очила, ако желаете. Не гледайте директно към слънцето. Ако не можете да се изложите на слънце, все пак можете да направите това упражнение, като си представите слънчевите лъчи върху себе си.

За да започнете, затворете очи. Докато слънцето ви топли, настанете се комфортно, като знаете, че слънцето покрива цялото ви тяло. Запознайте се със слънцето, запознайте се с усещането за него.

След като установите тази връзка, поемете дълбоко въздух и издишайте. Представете си, че вдишвате слънчева светлина – през носа, през устата и в белите дробове. В ума си вижте слънчевата светлина.

След като връзката ви със слънцето вече е сигурна, фокусирайте се върху слънчевите лъчи, които падат върху стъпалата ви. Свържете ума си със стъпалата си. Ако можете, размърдайте ги малко, за да се свържете още повече. След като установите тази връзка между слънцето и стъпалата си, поемете дълбоко въздух и след това издишайте. Отново си представете, че вдишвате слънчева светлина през носа, през устата и в дробовете си. Вижте слънчевата светлина в мислите си, в ума си.

Сега се фокусирайте върху слънцето, което топли коленете ви. След като установите тази връзка, вдишайте дълбоко слънчева светлина към дробовете си и я издишайте.

Продължете този процес със стомаха си, след това с гърдите си, след това с ръцете си и след това с главата си – усетете топлината на слънцето върху всяка част от тялото си, установете връзка, вдишайте слънчевата светлина и издишайте.

Често правим слънчеви бани, без да осъзнаваме колко много можем да постигнем, когато използваме слънцето в неговата пълна степен. Тази медитация ще приведе мислите ви в съответствие със силата на слънцето. Когато сме наясно колко много слънцето влияе на клетките в нашето тяло, това ни позволява да се свържем със слънцето напълно, така че нашите клетки да имат достъп до неговите лечебни способности.

Докато си почивате на слънце, кажете на клетките си, че знаете, че се хранят от слънчевите лъчи. Вие сте свидетел на този процес за вашите клетки – всички клетки в тялото ви се валидират, признават, виждат и разбират. Помолете клетките си да бъдат отворени, за да поемат огромния набор от тайнствена информация и животворни свойства, които слънцето може да предложи. Помолете имунната си система да е готова да приеме слънцето като механизъм за възстановяване на имунната система. Помолете имунната си система да бъде готова да приеме силата на слънцето, за да превърне силата на слънцето в силата на вашата имунна система.

След това си представете, че гледате към слънцето. (Запомнете обаче, не отваряйте очите си и не гледайте директно към слънцето.) В съзнанието си „вижте“ огнения блясък на слънцето. Представете си, че се приближавате до слънцето и кажете (наум или на глас): „Моята имунна система и всяка клетка в тялото ми получават слънчевите лъчи и слънчевата сила и нейната лечебна енергия съживява и възстановява цялото ми тяло.”

Ето един бонус, който можете да опитате след това – представете си как слънчевите лъчи преминават през бариерата на душата ви и влизат в нея. Топлината от слънцето сега обръща емоционалните наранявания от конфликти и минали борби. Не е нужно да сте наясно какви са те. Просто оставете слънчевите лъчи да озарят пътя в душата ви. Кажете: „Душата ми ще оздравее. Душата ми е силна. Душата ми е в безопасност. Душата ми е изцелена и душата ми няма да пострада.“ Ако желаете, можете да призовете Ангела на слънцето.

Поемете дълбоко въздух и издишайте. А сега отворете очи.


Тази мощна медитация за изцеление на душата идва от бестселъра на Антъни Уилям – „Лечителят медиум – преработено и допълнено издание“

medicalmedium.com

Вашият коментар

Измамата с „естествените аромати“

Медитация със събиране на камъни по Антъни Уилям