Синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието (ADHD)

Синдромът на хиперактивност и дефицит на вниманието (ADHD) не е генетично състояние или такова, което е свързано с чревното здраве. Нито едно от тези популярни обяснения не се отнася до истинската причина за дефицита вниманието, фокуса, хиперактивността, импулсивността или дори проблемите с изпълнителната функция или саморегулацията.

Това, което наистина причинява ADHD, са живакът и алуминият, които се отлагат в церебралния канал на средната линия на мозъка, която разделя лявото полукълбо на мозъка от дясното, заедно с някои допълнителни метали, разпръснати в други области на мозъка. Причината е същата като при аутизма, въпреки че при ADHD съотношението на металите е малко повече алуминий и малко по-малко живак.

Когато тези метали се настанят в средния мозъчен канал, те блокират вътрешните комуникации в мозъка. В резултат на това мозъкът трябва да се адаптира и електрическите импулси трябва да намерят нови пътища, пътувайки по неврони, които обикновено не биха се използвали за говорене, слушане и други форми на действие и комуникация. Ето защо например често дете с ADHD се държи по един начин, когато го молите да се държи по друг начин.

Все по-агресивните химикали, използвани в домакинството, срещу които са изправени децата в днешния свят, предизвикват и влошават това състояние.

Следва продължение…


Научете повече за синдрома на хиперактивност и дефицит на вниманието (ADHD), включително храни, които трябва да избягвате, храни – помощници и добавки с дозировки в  книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Стрептококи

Синдром на неспокойните крака