Синдром на неспокойните крака

Синдромът на неспокойните крака може да има два основни причинителя. Първият е вирусът на херпес зостер, който освобождава невротоксини, които засягат долната част на гръбначния стълб и възпаляват нервите, които се намират там. Това е една от неразкритите мистерии на синдрома на неспокойните крака.

Невротоксините, произведени от вируса на херпес зостер, намиращ се в черния дроб, могат да се установят на различни места в тялото в зависимост от това с какво са пълни тези невротоксини. По-високите количества олово и мед, консумирани от вируса на херпес зостер, довеждат до по-тежки невротоксини, които са склонни да се отлагат по-ниско в тялото поради теглото си; те често падат в долната част на гърба, краката и стъпалата, дразнейки нервите и създавайки фини спазми. Някои разновидности на вируса на Епщайн-Бар също могат да създадат тези по-тежки невротоксини. Хората могат да имат неспокойни крака през целия ден, докато стоят, работят или седят, и да не го осъзнаят, докато не останат неподвижни и легнали през нощта.
 
Синдромът на неспокойните крака може да възникне и когато вирусни невротоксини, пълни със същите метилирани метали, навлязат в мозъка. Въпреки че кръвният поток отива към мозъка, когато стоим прави или седнали през целия ден, по-тежките невротоксини обикновено не се движат в такива големи количества с кръвта. Това се променя, когато лежим. Тогава тези натоварени с метали невротоксини могат да използват гравитацията, за да мигрират към мозъка чрез кръвния поток. Веднъж попаднали там, невротоксините могат да наситят мозъчната тъкан, да пречат на невротрансмитерите и невроните и да прекъсват електрическите импулси. Късото съединение и обърканите съобщения, които това причинява, са причината, което води до тези неудобни усещания в краката (или дори ръцете или торса).
 

Неспокойните крака не е задължително да притесняват някого веднага, след като си легне. Понякога са нужни час или два, за да се задейства това състояние. Често това е времето, което е нужно на по-тежките невротоксини да започнат да циркулират и да се утаят. В същото време невротоксините могат да направят късо съединение в невротрансмитерите и да затруднят заспиването в рамките на интервала преди невротоксините да се утаят и да създадат нов епизод на синдрома на неспокойните крака. Бързото заспиване помага да се заобиколи тежката нощ, която е следствие на неспокойните крака.


Информацията в тази статия е от най-новата книга на Антъни Уилям: Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium

Книгата излиза на 11.10.2022г. и можете да я поръчате от тук.

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието (ADHD)

Необясними страхове и притеснения