Пролетна депресия

Депресията може да бъде причинена от очевидни разпознаваеми събития – травматична загуба, травматичен стрес и емоционални наранявания. Тези травми могат да създадат траен дефицит на невротрансмитери, което води до депресия, която понякога може да продължи и след като трудностите са отминали. В други случаи можем да посочим редица разпознаваеми ежедневни предизвикателства като източници на депресия.

Съществуват обаче и необясними видове депресия, които са причинени от токсични тежки метали като живак, алуминий и мед, често с придружаваща нискостепенна вирусна инфекция на един или повече от над 60-те разновидности на вируса на Епщайн-Бар, един или повече от над 30-те разновидности на вируса на херпес зостер или един или повече щамове от множеството разновидности на херпес симплекс 1, херпес симплекс 2 или цитомегаловирус.

Когато един от тези вируси се храни с големи количества токсични тежки метали във вашата система, получените високи нива на невротоксични отпадъци насищат мозъка, променяйки и възпрепятствайки невротрансмитери като допамин и серотонин, което води до депресивно състояние.

Дисфункцията на надбъбречните жлези също може да доведе до състояние на депресивен „бърнаут“. 

Смесицата от всички тези фактори наведнъж може да предизвика депресия, особено ако е човек е подложен на изпагане на токсини по същото време, когато е претърпял емоционална травма.

Детоксикация на черния дроб

Често през пролетта черният дроб се детоксикира и започвa да изтласква отпадъчен продукт от вируси, тежки метали, пестициди, пластмаси и други токсини, запушващи този жизненоважен орган. Когато тези токсини навлизат в кръвния поток, те могат да предизвикат депресия, тревожност и други симптоми през пролетните и летните месеци, които хората обикновено свързват със някакъв вид сезонно афективно разстройство (САР). Ако някой ви диагностицира със САР поради тези симптоми, той вероятно ще пропусне истинската причина – детоксикацията на черния ви дроб.

Лечебни храни

Уверете се, че внасяте в диетата си пълни с живот храни. През зимните месеци е особено лесно да забравите за пресните плодове, на които може да сте се насладили през лятото или началото на есента, като ягоди, къпини и ябълки. Тези храни защитават нервната ни система и здравето ни като цяло. Включване на плодове в диетата през цялата година е от съществено значение. По време на студените зимни месеци не забравяйте, че плодовете, които консумирате, все още съдържат слънчевата светлина, необходима за узряването им, дори и да са отгледани и внесени от друга страна. Опитайте се да включите плодове и зеленчуци, които може да си спомните, че сте яли през лятото, като зелена салата. Други прекрасни варианти включват пресен спанак, целина, сок от целина, краставици, авокадо, портокали, орехи и конопени семена.

Често пъти депресията, тревожността, промените в настроението, както и проблемите с фокуса и концентрацията са свързани с токсични тежки метали, така че започването на детоксикация от тежки метали, описано в книгите  и в блога на Антъни Уилям, може да бъде невероятно полезно. 

Лечебни добавки и чайове

Ако сте били диагностицирани със САР, Вашият лекар може да Ви посъветва да започнете да приемате добавка с витамин D. Витамин D3 може да бъде полезен, но има много други добавки, които предлагат още по-голяма подкрепа за хора, които искат да облекчат симптомите, свързани със САР.

Цинкът помага за укрепване на имунната система и е важна добавка за всеки, на когото е даден етикет САР. Течният цинков сулфат е най-добрата опция. Най-добре е да избягвате добавките с цинк, които са пълни с консерванти като лимонена киселина.

Витамин B-12, който съдържа както аденозилкобаламин, така и метилкобаламин, е друго важно допълнение, което трябва да вземете предвид. Много симптоми, свързани със САР, като депресия, тревожност, чувство на апатия, трудности с фокуса и концентрацията са неврологични, а B-12 е прекрасна поддържаща добавка за централната нервна система. Повишаването на теглото, друг симптом, обозначен със САР, често е свързано със забавяне на работата на черния дроб, който също може да се възползва от добавките с B-12.

Спирулината съдържа набор от мощни хранителни вещества и ще осигури невероятна подкрепа за всеки, който се бори с хронична умора, вирусен товар или тежки метали. Ако подозирате, че можете да имаете дефицити в тялото ви, внасянето на спирулина в живота ви може да бъде много полезно.

Маточината е фантастичен тоник за нервите. Ако симптомите, маркирани със САР, всъщност са нискостепененна инфекция, причинена от вируса на Епщайн-Бар, херпес зостер, стрептокок или друг нежелан вирус, маточината е антивирусната и антибактериалната сила, от която се нуждаете. Освен това тя може да отпусне и да укрепи централната нервна система.

В зависимост от вида на симптомите, които изпитвате, може да опитате да приемате органичен хидрастис за седмица или две и да видите дали неговите антивирусни и антибактериални качества са полезни за вашите здравословни проблеми.

Листата от коприва могат да успокоят нервите, да намалят възпалението и потенциално да намалят болките.

Куркумата също може да осигури подкрепа. Една обикновена чаша чай от куркума с изстискан лимон или малко джинджифил, ако желаете, може да бъде още едно от многото тайни оръжия, използвани за борба със симптомите, обозначени със САР.

Очанката е друга антивирусна и антибактериална билка, която може да предложи подкрепа, като действа като пречистващо на кръвта.

Включването на червена детелина във вашия лечебен протокол е друг начин да помогнете за прочистването на кръвта. Можете да опитате да пиете ежедневнао чаша чай от цвят на червена детелина през цялата зима, за да помогнете за прочистване на кръвта и поддържане на черния дроб.

Промените в сезоните служат само за разкриване на проблемите, които вече присъстват в тялото и е важно да започнете да се справяте с истинските основни проблеми. Освободете се от етикетите, които са ви задържали и продължете напред с увереност и със знанието, че истинското изцеление е възможно!


Научете как да спомогнете за преодоляването на депресията, включително храни, които трябва да избягвате, храни – помощници и добавки с дозировки в  книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Диви боровинки: храна за възкресение

Скритите токсини, които ни разболяват (част I)