Муден черен дроб

Мудният и застоял черен дроб се развива с течение на времето от приема на диета с твърде високо съдържание на мазнини/протеини за твърде дълъг период от време, съчетана с претоварване с токсини като пестициди и хербициди; токсични тежки метали като живак, алуминий и мед; пластмаси и други нефтохимически продукти; стари фармацевтични продукти; хронични, нискостепенни вирусни и бактериални инфекции; одеколони, парфюми, ароматизатори за въздух и ароматни свещи. Излишният адреналин също натоварва черния дроб. Проблемни храни като яйца, млечни продукти, глутен, царевица, соя, рапично масло и свинско месо влошават състоянието на черния дроб.

Причините не са ограничени само до това, на което сме изложени през целия си живот. Можем също така да наследим патогени и токсини от нашите родители, които са ги получили от своите родители и т.н., което означава, че част от живака, ДДТ или вируса Епщайн-Бар, с които черният ни дроб се бори, идват от миналото. Това е много работа и черният дроб я върши великолепно.

И тогава, в определен момент, може да му дойде твърде много. Ние не се научаваме как да даваме почивка на черния си дроб от време на време или да се отнасяме с уважение към него. Черният дроб се натоварва, тъй като всичко, на което сме изложени, се натрупва и нараства. Всичко това се равнява на състояние, което се нарича муден (застоял, бавен) черен дроб, при което черният дроб вече не може да ви защити добре. В резултат на това болестта може да се възползва.

Симптомите и състоянията, които са резултат от компрометирания черен дроб, не са само тези, които бихте очаквали или тези, които медицинските изследвания и науката са документирали. Противно на общоприетото схващане, например, екземата и псориазисът всъщност възникват от определен тип претоварен черен дроб. Акнето също, проблем, за който ни се казва, че е само хормонален или свързан с кожата, е признак на черен дроб, който е натоварен с твърде много работа. Мистериозно високо кръвно налягане, мистериозно сърцебиене, диабет тип 2, сезонно афективно разстройство (SAD), тъмни кръгове под очите, хронична дехидратация, разширени вени, наддаване на тегло, чувствителност към химикали, подуване на корема, запек – все още не е известно, че тези и много други симптоми и състояния произхождат от черния дроб. И преди което и да е от тях да прерасне в разпознаваеми здравословни проблеми, те започват като черен дроб, който е поел твърде много върху себе си и има твърде малко подкрепа. Всички те започват като муден, застоял черен дроб.


Следва продължение…

Научете повече за черния дроб, включително храни, които трябва да избягвате, храни – помощници и добавки с дозировки в  книгите на Антъни Уилям!

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Това, което ни разболява: бактерии и други микроби

Лук: антибактериалното оръжие