Как да се доверим отново

Не e изненадващо, ако успеете да посочите момент тази седмица – дори днес – когато някой или нещо, на което сте имали доверие, ви е разочаровало. Може би сте разчитали на съпруга си да вземе децата от училище и сте получили съобщение в последния момент: „Предстои ми среща. Не мога да дойда“. Или сте разчитали, че тялото ви ще бъде достатъчно добре, за да потичате през уикенда, но мигрената отново поема контрол над вас и трябва да отмените плановете си.

Доверието е безценната валута на душата. Това е златото, което ни позволява да поемаме рискове, да протягаме ръка и да грабваме възможности. Доверието е това, което ни позволява да живеем и обичаме. И все пак всеки ден се сблъскваме със ситуации, които заплашват да ни го отнемат. Уреди се повреждат, приятели разкриват нашите тайни, бедствия се разиграват пред очите ни по новините. Това, на което разчитаме, се проваля и с него си отива част от доверието ни в света. Недоверие, подозрение, скептицизъм, предпазливост, опасения, страх, тъга, гняв, липса на увереност – всички тези нюанси на съмнението са признаци на дълг към доверието. И всички ние рискуваме да го надхвърлим, ако не се погрижим да попълним резервите си на доверие.

Банка на доверието

Може би вие сте били онова дете, което стои само на бордюра в училище, дълго след като всичките му съученици са се прибрали – подобни преживявания подтикват към първоначална загуба на невинността. Оттам нататък резервите в банката на доверие на душата може да продължат да намаляват. Ако колата ви се повреди, не само ще трябва да платите в брой, за да я поправите, но също така вероятно ще трябва да се разделите с известна доза доверие: в бъдеще това дори може да ви държи нащрек всеки път, когато влезете в колата си.

Или може би страдате от мистериозно заболяване. Посещавате лекар след лекар в търсене на отговори, получавате етикет като „синдром на хроничната умора“, но въпреки това се борите да издържите всеки изминал ден. На някакво ниво може да почувствате, че тялото ви ви е разочаровало и вероятно ще се почувствате по-бедни заради това.

Не е нужно да живеете така – винаги да губите доверие и никога да не го печелите. Помислете за начина, по който работят вашите финанси. За да избегнете фалит, не спирайте напълно разходите. Ако направите това, няма да можете да си купите храна или да плащате за жилище — няма да можете да оцелеете. Вместо това се стремете към поток от пари. Докато парите изтичат от сметката ви, вие (и/или вашият партньор) също печелите доходи.

По същия начин работи и доверието. Ако се откъснем от пълното доверие, ще се откъснем от живота. Всяко едно човешко взаимодействие изисква доверие. Освен това е необходимо доверие, за да пресечеш улицата, да ядеш храна, която не си отгледал и обработил сам, за да се излекуваш… И затова трябва да внесем доверие в живота си. Има мощен начин да напълните душата си с неговия природен източник и той е достъпен за вас всеки ден.

Залез, изгрев

Всяка вечер слънцето залязва. Всяка сутрин то отново изгрява. Това се е случвало всеки ден от живота ви и ще продължава да се случва всеки ден, докато не напуснете тази земя. Можете да вложите цялото си доверие в този факт. То никога няма да ви предаде. Редовното медитиране върху това може да промени живота ви.

Ето какво да правите: колкото е възможно по-често – независимо дали това е веднъж седмично, три пъти седмично или всеки ден – обръщайте внимание на залеза. (Въпреки това не се взирайте в слънцето – това ще навреди на очите ви.) През онези няколко момента, докато слънцето залязва, бъдете присъстващи. Не е нужно да сте на плажа и да наблюдавате най-красивия залез в живота си. Дори не е нужно да можете да видите небето. Може да сте на бюрото си в кабина на висок етаж, с календарно напомняне на вашия компютър като единствената следа за това, което се случва навън. Без значение. Просто насочете ума си към залязващото слънце. Напомнете си, че слънцето ще се върне утре. Винаги можете да разчитате на идващия изгрев – той никога няма да ви разочарова. Слънцето никога няма да спре да изгрява.

Защо вместо това да не настроите алармата си всяка сутрин за изгрева? Със сигурност ще бъде добра медитация. Просто не би било медитацията за възстановяване на доверието. Фокусирането върху залеза е ключово, защото сте изправени пред тъмнината. Необходима е голяма вяра, за да посрещнеш избледняващата светлина с неопровержимото убеждение, че тя няма да изчезне завинаги. Това обучава душата ви да има еднаква вяра в самия живот, да понася несигурността и разочарованията с благодат и увереност, дори да вижда красотата в тези периоди на угасваща светлина. Когато насочите ума си към залеза, вие настройвате тялото си към ритмите на земята, така че когато слънцето изгрее на следващата сутрин, независимо дали сте будни, за да го видите или не, душата ви е наясно, че нещо, на което сте вярвали, се е случило за вас.

Отключете своя потенциал

За да има ефект тази медитация върху живота ви, трябва да знаете защо я правите. Почти по същия начин, по който компютърът може да бъде заобиколен от безжични интернет сигнали, но да остане офлайн без правилната парола, залезите няма да отключат своите тайни за нас, ако не знаем как. Паролата е да знаеш, че всеки залез означава доверие. Трябва да си напомняте всеки път, че правите това, за да можете да станете по-богати на доверие.

Тогава могат да се случат несметни чудеса. Можете отново да изпитате доброто в света – защото там има добро, толкова много добро. Вече няма да ви се налага да живеете в страх, разочарование и лишения. Лечебните механизми на тялото ви могат да се активират отново. Ще се почувствате достатъчно сигурни, за да изразходвате доверието си за рисковете, които водят до вашата божествена цел на тази земя, за да се възползвате от шансовете да станете най-истинската си същност.

Така че давайте напред и започнете с този прост ритуал за наблюдение на залеза. Толкова се вълнувам за отключването на вашия уникален и необикновен потенциал!

Вижте рецептата за Шота при предателство и загуба на доверие по Антъни Уилям ТУК 


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Малинови листа – билка, променяща живота

Измамата с „естествените аромати“