Избягване нa проблемните храни

Много прост начин да подходите към прочистването е да решите, че ще премахнете определени храни от диетата си за определен период от време в полза на други по-лечебни храни. Това е така, защото целта на прочистването е да помогне на тялото ви да изхвърли токсините и гладните патогени като вирусите и непродуктивните бактерии. Някои храни активно подхранват патогените или правят трудно или почти невъзможно за някои разновидности на токсините и отровите да напуснат вашите органи и кръвен поток. От голямо значение е кои храни премахвате. 

Нека разгледаме основите на това защо бихте искали да дадете на тялото си почивка от проблемните храни:

Някои храни са сгъстители на кръвта поради съдържанието на мазнини. Те сгъстяват кръвта до такава степен, че токсините остават суспендирани в кръвта и никога не я напускат – докато не се изчистим. Нашият кръвен поток е начинът, по който токсините в крайна сметка трябва да намерят своя път до бъбреците и чревния тракт, за да бъдат елиминирани. Когато гъстата кръв блокира това да се случи, тогава освен че остават в суспендирано състояние, някои токсини се връщат обратно в органите, мастните клетки, съединителната тъкан и дори костите, което е неизвестно на медицинските изследователи и научните среди.

Някои храни дехидратират тялото ви, което също сгъстява кръвта, което допринася за синдрома на мръсната кръв. Когато сте хронично дълбоко дехидратирани, е почти невъзможно да постигнете елиминиране на токсините от органите, кръвния поток и тялото.

Някои храни допринасят за натрупването на нови токсини в тялото. Може би сте опитвали и други полезни инструменти като сока от целина, за да извадите токсините от тялото си, но ако продължавате да приемате проблемни храни, едва ли ще имате напредък. Това е като да се опитвате да спасите лодка, която има дупка и се пълни с вода.

Някои храни хранят патогените. Тъй като вирусите и непродуктивните бактерии стоят зад толкова много от хроничните симптоми и заболявания, които възпрепятстват живота на хората, гладуването на тези патогени е приоритет, ако искате да защитите здравето си.

Като премахнете храните от всяка от тези категории – сгъстители на кръвта, дехидратиращи храни и напитки, токсини и гориво за патогени – вие  внимателно позволявате на тялото си да започне да се прочиства.

Това може да бъде невероятна първа стъпка или да се превърне в житейска практика – вие решавате.

Препоръчвам ви да обмислите да промените мисленето си от това да не ви е „позволено“ да ядете определени продукти към това да изберете да не го правите засега. Защото това наистина е ваш избор. Можете да вземате информирани решения за това кои храни могат да ви попречат да имате здравето, което заслужавате.

Можете да прочетете повече за проблемните храни ТУК, ТУК и ТУК.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Кой е Антъни Уилям? | Детайлите са от значение, епизод 1

Лунна Медитация по Антъни Уилям | Детайлите са от значение, епизод 2