Емоционалният мозък

„Ние страдаме по много реални и физически причини и можем да се справим с тези причини в основата им с информацията тук. Когато знаем как да се ориентираме в този свят, имаме силата да лекуваме.“ – Антъни Уилям

Знаете ли, че има физически причини за вашето психическо и емоционално страдание? Но по-важното – знаете ли, че има реални решения?
Нашите мозъци се нагряват от електричество и това напрежение се повишава и намалява в зависимост от това, с което се сблъскваме. В момента, в който нещо ви разтърси – като емоционално преживяване, предателство или нарушено доверие – това напрежение се покачва. Ако не можете да свалите тази температура, мозъкът се оказва обгорен и не функционира по най-добрия начин, като същевременно се влошава психическото и емоционалното ви здраве.

  • Емоционалното изцеление не е просто умствено състояние, а реално физическо състояние на мозъка;
  • Способността на мозъка да се справя с прегряването зависи от това какви видове резерви има в мозъка;
  • Въпросът е как да постигнем „по-чисти“ мозъчни клетки с по-голяма способност да останат живи и да се охладят. Каквото и да поднесе животът, мозъците ни горят. Да бъдете подготвени навреме е най-добрата защита за вашия мозък.

Ако някой ви каже, че никога не се чувства емоционален, може да се случва едно от четирите неща:

1. Те не осъзнават какво казват.
2. Те не казват истината.
3. Те се справят с емоционалното си състояние, като се убеждават, че никога не стават емоционални.
4. Те прекарват времето си сред хора, които изразяват емоциите си по много по-ясно изразен начин, така че в сравнение с тях смятат, че не са емоционални.

Дори когато човек изпитва деперсонализация и казва, че е вцепенен и не чувства нищо, хората около него биха нарекли това състояние на липса на усещане или изразяване на емоционално състояние само по себе си.

Емоциите са естествено състояние на всички нас. Много хора се опитват да сдържат емоциите си. Те не искат да бъдат толкова емоционални. Тези хора се притесняват, че емоциите са тяхна слабост, или се страхуват, че емоционалните им реакции ще излязат извън контрол и те ще изглеждат слаби в очите на другите. Или хората се притесняват, че ако кажат нещо погрешно или изразят своята гледна точка, останалият свят ще реагира емоционално. Светът стана много емоционален. Всеки е под толкова голям натиск от толкова много посоки. Емоциите ни биват манипулирани, както никога досега, от фактори, които замъгляват и разстройват съзнанието ни, правят ни нестабилни и си играят с това, което нашите емоции би трябвало наистина да изразят.

Толкова много хора са неразбрани. Техните действия, техните думи, техните намерения, тяхното емоционално състояние – те са неразбрани от хората около тях, които ги познават, почти не ги познават или изобщо не ги познават. За да разберем наистина какво се случва с нашите емоции, без осъждане, трябва да научим какво се случва в мозъците ни.

Да се опитвате да промените хората, като им говорите за егото им, изтъквате техните емоционални недостатъци и слабости и ги убеждавате, че техните мисли създават болестта им – това не са отговорите за психичното здраве, духовното здраве, физическото здраве или емоционалното здраве. Подкрепата и укрепването на емоционалното състояние, състоянието на душата и духа на индивида и същевременно предоставянето на инструменти за емоционално възстановяване, е далеч по-различно от подсъзнателния опит да го научите, че той е лош човек или че всичките му грешки го правят лош човек, или че нещо трябва да се подобри, защото той не е достатъчно добър.

Ние всички сме емоционални – всяка минута. Ние сме емоционални същества, но има фактори, които могат да повлияят на емоциите ни и да направят живота ни по-предизвикателен. Разбирането защо ставаме емоционални – какво се случва вътре в нас, когато сме емоционални – ни позволява да се предпазим от емоционални щети и да се излекуваме.


Информацията в тази статия е от най-новите книги на Антъни Уилям: Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium и Medical Medium Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes: For Neurological, Autoimmune & Mental Health

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Шот за промяна на настроението (по Антъни Уилям)

Бебешка формула, най-близка до майчиното мляко