Бебешка формула, най-близка до майчиното мляко

Въпреки че не насърчавам храненето с адаптирано мляко, освен ако няма абсолютно никакви други възможности – някои майки просто не са в състояние да кърмят или да поддържат достатъчно количество кърма за бебетата си (разбира се, има причини за това и може да бъде поправено). Въпреки това, докато това състояние се коригира, майката може да се нуждае от опции.

Глюкоза и гликоген

Вашият мозък е орган, който се нуждае от храна точно толкова, колкото и стомахът ви. Мозъкът разчита на тази храна, която се превръща в енергия, за да функционира. От каква храна наистина се нуждае вашият мозък? Глюкоза. Мозъкът ни е съставен предимно от гликоген – складирана глюкоза. Ние получаваме първата си глюкоза и гликоген чрез нашите майки, докато сме в утробата и след това чрез кърмата. Кърмата се определя от естественото си съдържание на захар – сравнително малко мазнини и протеини – и тази бионалична захар създава градивните елементи на мозъка на бебето. (Ако новороденото не може да суче, тези полезни захари идват малко по-късно от съставки като плодове и сладки картофи в бебешката храна.) Част от този ранен гликоген е затворен за постоянно, създавайки истинска мозъчна тъкан, съхранявана в такива начин, по който никога няма да бъде нарушен в бъдеще. До известна степен мозъкът ви продължава да добавя към това основно хранилище на гликоген, докато продължава да се развива през детството, тийнейджърските години и ранните ви 20 години.*

*Тази информация е от най-новата книга на Антъни Уилям Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium

Антъни Уилям говори за рецептата за бебешка формула в лайф предаване, заедно с Kimbery Van der Beek преди няколко години. Ето и малко информация за съставките:

Авокадо

Авокадото е една от най-съвършените храни. Съдържа над 25 основни хранителни вещества, включително желязо, магнезий и незаменими мастни киселини. Освен това авокадото е лесно смилаемо и повишава способността на организма да усвоява хранителните вещества.

Авокадото е с високо съдържание на глутатион, който повишава имунната система, укрепва сърцето, помага за възстановяването на нервната система и забавя процеса на стареене. Освен това тази невероятна храна помага и за стабилизиране на нивата на кръвната захар, тъй като мононенаситените мазнини, съдържащи се в авокадото, обръщат хода на инсулиновата резистентност.

Авокадото е една от най-близките храни до кърмата? То има съотношения на протеини, мазнини и глюкоза, които са в количествата, равни в тези на майчиното мляко.

Сок от ечемична трева на прах

Сокът от ечемична трева на прах е една от най-богатите на хранителни вещества храни в природата.

Тази мощна храна може да помогне за инхибиране на растежа на болестни бактерии и да балансира PH на тялото, което от своя страна повишава имунитета. Той не само укрепва имунната система, но и алкализира тялото, повишава енергията, подпомага храносмилането, облекчава запека и подобрява цялостното здраве на косата, кожата и ноктите.

Антъни Уилям препоръчва сока от ечемичена трева на марката Vimergy.

Банан

Бананът съдържа около 76% вода, което го прави фантастична електролитна храна. Бананите също са пълни с витамини и минерали, като витамин С, В6, калий, мед и манган. Високото съдържание на глюкоза прави бананите отлична храна за мозъка и изграждане на мускули. Така че бананите са идеална храна за спортистите – те зареждат с енергия и моментално ревитализират тялото.

Този невероятен плод съдържа много силни противогъбични и антибиотични съединения и има способността да спира вирусите. Освен това бананите насърчават усвояването и асимилацията на хранителни вещества. В допълнение, те поддържат здравословната бактериална флора в червата, което помага на храносмилателния ви тракт да е здрав, а имунната система да е силна.

Кокосова вода

Кокосовата вода е невероятно питателна течност, пълна с витамини от В-комплекса и минерали като калций, желязо, магнезий, калий, цинк и манган. Освен това кокосовата вода е един от най-добрите източници на електролити на планетата. Всъщност тя съдържа същото ниво на електролити, което имаме в кръвта си.

Знаете ли, че кокосовата вода е идентична с човешката плазма? Плазмата е това, което съставлява 55% от човешката кръв. Кокосовата вода може да се счита за „универсален донор“.

Освен това, като пълен електролит, кокосовата вода хидратира на дълбоко клетъчно ниво.

Формула за бебешко мляко

Съставките в тази формула за бебета са най-близките до майчината кърма, които можете да получите.

Съставки:

2 бр. авокадо;
1 чаена лъжичка сок от ечемична трева на прах;
2 банана;
Кокосова вода или филтрирана вода, за да го разредите достатъчно;

Инструкции:

Смесете всички съставки заедно и добавете достатъчно кокосова вода или вода, за да направите формулата достатъчно рядка, за да премине през бебешко шише.

Прецедете (като използвате торбичка за ядково мляко или фина мрежеста цедка), преди да сервирате на бебето.

Забележка: Тази формула е най-добре да се консумира прясна, но може да се направи предната вечер и да се съхранява в хладилник за вечерна/сутрешна употреба.

Независимо дали имате нужда от тази формула като заместител на кърмата или като допълнение към нея, тя ще бъде невероятно полезна за вашето бебе!

Бележки:

Почти всяка майка прави тази рецепта малко по-различна за бебето си. Ако давате добавки на бебето си, докато кърмите, можете да пропуснете сока от ечемична трева на прах. Ако използвате само тази формула, тогава със сигурност ще бъде добре да запазите сока от ечемична трева на прах в рецептата заради важните минерали в него.
Моля, имайте предвид, че бебета, които имат много муден черен дроб и имат кожни заболявания например, може да не се справят много добре със съдържанието на мазнини. В този случай можете да намалите съдържанието на мазнини според нуждите и да увеличите бананите. Авокадото е нужно, тъй като бебетата се нуждаят от малко мазнини.

Връзката към лайф предаването с Kimbery Van der Beek, където Medical Medium споделя тази формула, е ТУК.


medicalmedium.com

Вашият коментар

Емоционалният мозък

Защо лошите сънища са добри?