Ах, този В12!

Лечебни ползи от В12

Днес почти всеки има недостиг на витамин В12. Дори кръвният ви тест да показва, че нивата на витамин В12 са нормални, това не означава, че витаминът се абсорбира там, където е необходимо във вашето тяло.

Централната нервна система, черният дроб или други органи може все още да имат сериозен дефицит, а дефицитът на правилния вид В12, който е комбинация от метилкобаламин и аденозилкобаламин, създава основите за развитието на всякакви симптоми и състояния или може да влоши съществуващи такива. Липсата на В12 е реален дефицит с истински последици за здравето. Тялото разчита на В12 за десетки хиляди ежедневни функции.

Симптоми и възстановяване

Независимо дали имате акне, бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), екзема, проблеми с теглото, депресия, алергии, рак, сезонно афективно разстройство, тревожност, звън в ушите, проблеми с щитовидната жлеза, болки, ревматоиден артрит, проблеми с паметта, трудности с концентрацията (Brain Fog) или друг симптом, правилният вид В12 е от съществено значение.

За дозировката на B12 и други полезни добавки за много различни симптоми и състояния можете да се обърнете към информацията в книгата на Антъни Уилям – „Прочистване за здраве“.

Важно! Както при всички добавки, някои са нискокачествени и дори вредни, а някои са отлични. Антъни Уилям препоръчва течния B12 на Vimergy (комбинация от метилкобаламин и аденозилкобаламин), kойто можете да намерите на сайта на Prirodnik.com.

Подкрепа за умора, тревожност, депресия, биполярни разстройства, синдром на неспокойните крака, Паркинсон, МС и други неврологични състояния

Висококачественият В-12, който съдържа както аденозилкобаламин, така и метилкобаламин, е ценна добавка за всички, които страдат от някакъв неврологичен симптом или състояние. От една страна, В12 с аденозилкобаламин и метилкобаламин укрепва и защитава мозъка и централната нервна система.

От друга страна, този конкретен вид В12 съдържа електролити, които помагат да се противодейства на бурята, случваща се в мозъка, когато някой има състояние, засягащо мозъка или е под стрес. Тези електролити също помагат за защита и възстановяване на мозъчната тъкан.

И трето, но не на последно място – правилният В12 подобрява емоционалното и психичното ви здраве.

В12 с аденозилкобаламин и метилкобаламин може да помогне при тревожност, биполярно разстройство, депресия, Паркинсонова болест, множествена склероза, пристъпи на паника, мигрена, синдром на неспокойните крака, хронична умора, тремор и всеки друг симптом или състояние – дори тези, които не са неврологични. 

Укрепване на имунитета

Важно е да се съсредоточите върху изграждането на имунната си система, ако имате някакви симптоми или заболяване или искате да предотвратите появата на болести в бъдеще. Един много лесен начин да направите това е да добавите с В12 с метилкобаламин и аденозилкобаламин към рутината си.

Предпазва от вирусно увреждане

Вирусите са най-честата причина за всички видове хронични заболявания и състояния, обикновено в комбинация с различни токсини. Когато се борите със симптом или състояние, причинено от вируси, като синдром на хронична умора, екзема, псориазис, шум в ушите, световъртеж, проблеми с щитовидната жлеза, ендометриоза и синдром на поликистозните яйчници, лаймска болест, лупус, суха кожа, чуплива коса, проблеми с простатата и много други, от съществено значение е да се използва В12 като смес както от аденозилкобаламин, така и от метилкобаламин. Включването на добавка на метилфолат заедно с В12 е особено полезно.

Витамин В12, като аденозилкобаламин с метилкобаламин, предпазва цялото ви тяло от увреждане, причинено от невротоксини и от многото мутирали щамове на вируса на Епщайн-Бар, херпес зостер и други вредни вируси. Той също така възстановява и укрепва областите на нервната система и други части на тялото, които са били повредени от вируси. Този вид В12 също помага за укрепване на невротрансмитерните химикали в мозъка, за да може той да остане силен срещу вирусите, които стоят зад толкова много неврологични заболявания.

В12 и повърхностните биотици

Специален пробиотичен филм покрива листата и стеблата на плодовете и зеленчуците. Антъни Уилям нарича тези пробиотици „повърхностни биотици“ или „повърхностни микроорганизми“, защото те покриват надземните повърхности на суровите, немити (или леко изплакнати) растителни храни. Повече информация за тези специални микроорганизми можете да намерите във всичките негови книги.

За разлика от фабрично произведените пробиотици и организми, повърхностните биотици са в състояние да оцелеят в храносмилателния процес и да достигнат до илеума, последната част на  тънкочревния тракт, в която сепроизвежда витамин В12, който е критичен за функционирането на тялото ви.

В12 поддържа нивата на хомоцистеина ниски, което води до намаляване на възпалението в организма. В12, произведен от повърхностни биотични вещества, е жизненоважен за здравето на мозъка, защото укрепва нашите невротрансмитери, засилвайки умствената функция и предпазвайки от депресия. Без В12 умираме! Буквално.

Винаги, когато е възможно, отглеждайте всякакви свои собствени растения, независимо дали става дума за домати, ябълкови дървета и лехи от зеле или просто за билкови саксии на закрито или кълнове или микро растения, които можете да отглеждате на кухненския си плот. Яжте тези растения немити или много леко изплакнати, за да премахнете само замърсяванията. Не ги накисвайте или търкайте. Ако имате доверен фермер, с когото имате връзка и познавате много добре практиките му на отглеждане, можете също да ядете продукцията немита или много леко изплакната. Това е чудесен начин да получите тези повърхностни биотици. В допълнение към правилната добавка B12, това е чудесен начин да започнете да възстановявате нивата на B12 във формите, от които тялото така отчаяно се нуждае.

Проблеми с метилирането

В12 е от решаващо значение за способността на тялото ви да метилира много други хранителни вещества. Черният дроб разчита на този витамин и съхранява големи количества от него, като част от нормалната функция на органа. Той също така разчита на В12 за функциите, които черният дроб изпълнява, когато липсват основни елементи: способността да произвежда самостоятелно следи от определени хранителни вещества и химични съединения. Черният дроб може да направи това само когато има основната съставка – В12, в достатъчно количество, за да го изпрати до мозъка ви, останалата част от нервната ви система, сърцето и други места в тялото ви, които отчаяно се нуждаят от него. Когато черният дроб вече не разполага с достатъчно В12, илеумът също не произвежда, а черният дроб е твърде компрометиран (от вируси и техните отпадни продукти), може да възникне сериозен проблем с метилирането .

Здравето на черния дроб

Черният ви дроб не трябва да върши никаква работа, за да превърне В12 в използваема форма, когато той е под формата на аденозилкобаламин и метилкобаламин. Този тип В12 помага при комуникацията на чернодробните клетки, подобрявайки способността на клетките в черния дроб да прехвърлят информация една към друга с лекота. Той също така защитава нервната тъкан, която навлиза и преминава през черния дроб.

Витамин В12 играе важна роля за всички над 2000 химични функции на черния дроб и засилва способността му да използва, обработва и разпределя всички други витамини и минерали, които се съхраняват в него. В12 помага да се предпази черният дроб от затлъстяване, укрепва хепатоцитите и всички други чернодробни клетки, както и чернодробните лобули и предотвратява атрофирането на кръвоносните съдове на черния дроб. За повече информация относно правилното поддържане на черния дроб, което е от решаващо значение, ако имате някакъв симптом или състояние, заедно с неоткритата истина за това как работи черният дроб, вижте книгата „Помощ за черния дроб“.

Избягвайте инжекциите с В12

Правилната добавка B12 е по-добър избор от инжекциите B12. Тези инжекции не съдържат правилния вид B12 и имат потенциал да предизвикат свръхреакция. Освен това, B12 трябва да се приема през устата, за да бъде ефективен. Когато приемаме перорално В12, той се абсорбира в храносмилателната система, където става активен и бионаличен, така че когато влезе в кръвта, той е във форма, която нашите нерви и органи приемат. Добавката B-12, която използвам, може да се намерите тук.

 


По материали от https://www.medicalmedium.com/blog/healing-benefits-of-b12

Прочетете повече за лечебните свойства на B12 и още много полезна информация в книгите на Антъни Уилям!

Вашият коментар

Сутрешна рутина за прочистване на организма

Сок от целина – въпроси и отговори (част I)