Степени на духовния свят

Антъни Уилям сравнява духовния свят с океана. На най-високото ниво на океана са онези същества, които се нуждаят от въздух, за да оцелеят – например делфини, морски костенурки и китове.

Това са и най-интелигентните животни в океана и могат да бъдат сравнени с онези духове, които живеят в или много близо до Светия източник, най-високото ниво на духовното царство. Тези могъщи, услужливи, любящи души на Всевишния притежават истинско състрадание и живеят на най-високото ниво на истината, поддържайки духовното здраве на всички същества.

Когато навлезете малко по-дълбоко в океана, ще видите огромна смесица от същества. Може да има слънчева риба, риба тон, както и ярки, красиви тропически риби. Но сред тях се въртят също акули и баракуди, морски риби и пирани. В духовния свят това междинно пространство се нарича Море на объркването.

Тук има красиви, състрадателни ангели и духове, които притежават истинска любов. Районът обаче също гъмжи от паднали ангели и измъчени, наранени души – акулите и баракудите на духовното царство.

Долу, на най-дълбокото ниво на океана, живеят най-елементарните същества. Има риба усойница, раци, змиорки и скатове – и това са само няколко. Те може и да не са равни по степен на опасност, но никое от тях не е създание, което бихте искали да опознаете. Така е и с долните обитатели на духовното царство. Тези, които живеят на дъното на духовното царство, са смесица от низки, безгрижни и безполезни души. Те не се стремят към подобряване на живота на хората или осигуряване на лечебна енергия и всъщност са измамни и манипулативни, наслаждавайки се на отчаянието им.

Антъни Уилям задава следните въпроси: Случвало ли ви се е да влезете в стая и да почувствате сякаш нещо надвисва над вас? Случвало ли ви се е да се сблъскате с някой с привидно перфектен живот, който въпреки това е безмилостно негативен? Случвало ли ви се е да настръхнете от нищото и внезапно да се почувствате нежелани, сякаш сте били на неподходящото място в неподходящото време? Хората са засегнати от долните обитатели на духовното царство повече, отколкото предполагат. Тези негативни енергии и същности могат лесно да повлияят на вашите мисли и на това как се чувствате. Всъщност емоционалните предизвикателства или химическия дисбаланс не стоят зад всяка внезапна промяна в настроението. Виновниците може да са тези същности и енергии от дъното на духовното царство. Не всички практикуващи са наясно с кого контактуват, когато черпят информация от духовния свят. Те могат лесно да се свържат случайно с такива дънни същности, които винаги са готови и желаят да се намесят, за да предизвикат смущения и хаос в живота на човека.

Морето на объркването

Духовният свят е като голям въртящ се басейн от енергия и в този басейн от енергия има хиляди и милиони духове. Да, има красиви, любящи, изпълнени с мир духове, но човек трябва да е наясно, че има и измъчени души, демони и паднали ангели. Тази смесица от духове и противоречиви енергии е това, което може да отведе човек в Морето на объркването. Отрицателните същности могат да бъдат много хитри и нетърпеливи да предоставят дезинформация. Духовете могат лесно да проникнат с произволно име, което са избрали, и напълно да заблудят практикуващия. Практикуващите могат да си помислят, че комуникират със същност, на която се възхищават и на която имат доверие, но лесно могат да бъдат подведени и измамени. Морето от объркване е източник номер едно, канализиран от повечето практикуващи днес, защото те нямат уменията да различат разликата.

Една от най-важните части от информацията, която човек трябва да разбере, е, че има много области на духове в духовния свят. Наистина има автентични, чисти духове на Светлината, но трябва да се знае, че има и голяма група духове, произхождащи от Тъмнината. За съжаление, тъмните духове са добре запознати с това да се маскират като добри, чисти светли духове, целящи да измамят и заблудят хората, за да манипулират техните мисли и решения. Трудно е да повярваме, че толкова много лечители и ясновидци, които канализират и насърчават лечебната енергия от „Светлината“, биха могли да работят с тъмните духове, но това е вярно и всъщност е по-често срещано, отколкото можете да си помислите. Всъщност повечето практикуващи нямат представа, че дух с непродуктивни средства всъщност е източник на техния „Духов водач“ или „Ангел“. Следователно е наложително човек да бъде изключително проницателен, когато търси духовна или физическа помощ на всяко ниво.

След като човек разбере, че не всички духове са създадени равни, тогава ще разбере важността на това защо наистина има значение с кого говорите в света на духовете.

Антъни Уилям се свързва единствено с истинския, Свети Източник, духовното ниво на Всевишния, където живеят само най-чистите духове.


По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Трудност при справяне със ситуации

Хранителни войни: на чия страна сте?