Хранителни войни: на чия страна сте?

Системите от вярвания в храните са дълбоки – те могат да се предават от поколение на поколение. За някои семейства това може да отнеме стотици години и изборът на храна, хранителните навици, хранителните методи, отглеждането на храна, правенето на храна е цяла хранителна култура, която се превръща в тъканта на семейната основа за цял живот.

В крайна сметка храната означава всичко. Без нея нямаше да съществуваме.

Напоследък в днешната ни история храната и здравето се сблъскват, заедно със социалните медии, и както храната, така и системите от вярвания в храната се превръщат в оръжие, науката също се превръща в оръжие.

Има две страни на пътеката, когато става дума за системи от вярвания в храните и в тези две страни има много вариации, но в същото време съществуват две основни системи от вярвания, които се борят една с друга. Сега повече от всякога тези две основни системи от вярвания са безмилостни в стремежа си да тласнат хората в объркване и страх. Двете страни на пътеката са веганското движение на растителна основа и движението, насочено към животинските протеини. За мнозина и двете страни са наситени със силни вярвания и убеденост, и двете ще се защитят с всякакъв вид подкрепяща наука, която е налична, дори ако тази наука сама по себе си няма подкрепящи доказателства.

Хранителните войни могат дори да бъдат подсъзнателни и да не идват толкова бързо, а вместо това да са донякъде скрити и могат да убедят другите, че това, което правят за себе си, не е толкова плодотворно, колкото им се казва или вярват. Междувременно и двете страни на пътеката имат повече общо, отколкото някой си мисли.

„Когато става въпрос за информация за храната, там има много неяснота. Можем дори да го наречем „смог“. Този „смог“ е предназначен да занимава хората и да замъглява истината – и войните за храна са част от този смог.“

Хранителните войни, които бушуват в нашата култура днес, могат да ви разсеят и да ви възпрат от изцеление. За да се възстановите наистина от хронични симптоми, състояния и заболявания, трябва да знаете какво наистина стои зад тях, заедно със стъпките, необходими за излекуване на първопричините. Това са основните истини, от които се нуждаете за изцеление. Хранителните войни само пречат на възможността ви да се излекувате.

Под „хранителни войни“ се има предвид споровете между противоположни системи на вярвания в храните. Твърденията, че този начин на хранене е по-добър или дори морално превъзхождащ, докато този начин на хранене е глупави или невеж – всичко това се корени в догадки и идеология, а не в истина. Тези битки често пречат на разговорите за прочистване – ако сме заети с негодувание към друга група и ако сме разсеяни да отстояваме нашата собствена философия, докато се опитваме да дискредитираме другата страна, ще пропуснем какво наистина се случва вътре в тялото и никога няма да отделим време да потърсим отговори.

Най-гласовитите в хранителните войни са хората, които се чувстват най-малко болни. Те са тези, които имат издръжливостта да се борят за растителни срещу животински протеини и пълнозърнести храни срещу беззърнени храни и премахване на плодове или разрешаване само на плодове с нисък гликемичен индекс – и имат издръжливостта да атакуват всеки, който не попада в собствената им система от вярвания . В подкрепа на своите твърдения те са склонни да цитират ​​научни изследвания, платени от източници с лични интереси в резултатите, защото нямат връзка с човека, който е бил при 20 лекари и все още лежи в леглото без отговори защо е болен. Може би са преживели малки затруднения със здравето си – имали са малко по-малко енергия тук или там, сблъскали са се с леко акне или екзема, справяли са се с по-дълго време за възстановяване след тренировки, може би са имали настинка или кашлица, която е останала малко твърде дълго, или се справят с подуване на корема или лек храносмилателен проблем, така че трябва да преминат на курс от антибиотици и всичко това може да накара човек да се замисли за по-добро хранене. Някъде по време на своя процес на изследване на диетата те са станали твърди поддръжници на система от вярвания, достатъчно, за да поемат каузата и да атакуват другата страна.

Междувременно всички страни в хранителните войни все още са болни. Това, което пренебрегват аргументите, е, че милиони все още се борят, независимо дали със заболявания на щитовидната жлеза, синдром на хроничната умора,  фибромиалгия, лаймска болест, множествена склероза, екзема, псориазис, акне, ендометриоза, синдром на поликистозните яйчници, фиброиди, осакатяваща тревожност или депресия, или някоя от стотиците други диагнози или не-диагнози. Точно както във всяка война на тази планета, смогът на битката отвлича вниманието от страданието на тези, които нямат сили да се бият.

Ето само няколко от различните течения в хранителните войни:

  • Балансирана диета;
  • Умереност (от всичко по малко);
  • Комбиниране на храни;
  • Желание за определени храни;
  • Фитнес диети (калориен свръхприем и калориен дефицит);
  • Кето диета;
  • Интуитивно хранене;
  • Животински срещу растителен протеин;
  • Натиск и обезсърчение относно вашата диета от страна на другите;
  • И още.

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Степени на духовния свят