Чага – „Дарът от боговете“

Чагата е невероятно мощна лечебна гъба, която е много ценна поради изключително високото съдържание на антиоксиданти и множество допълнителни лечебни свойства. Тя е богата на витамини А, С, В, D и Е, както и на минерали – манган, желязо, калций, цинк и селен. Тази гъба притежава мощни антибактериални, антивирусни, противовъзпалителни, антимикробни, противогъбични и антипаразитни свойства.

Антитуморни ефекти

Гъбата чага е един от най-добрите източници на бетулинова киселина, за която е доказано, че убива раковите клетки при контакт с тях. Именно заради това чагата се счита като една от най-добрите антиракови и антитуморни храни и е високо ценена от алтернативните лечители на ракови заболявания, както и като мощно превантивно средство. Изследванията показват, че гъбата чага е особено полезна за превенция и лечение на рак на дебелото черво, стомаха, маточната лигавица, белия дроб, гърдата и простатата.

Чага и имунна система

Чагата също е богата на бета глюкани, които могат забележимо да укрепят и да подсилят имунната система, което прави тази гъба идеален избор за хората, които страдат от автоимунни заболявания като синдром на хроничната умора, ревматоиден артрит, лупус, фибромиалгия, синдром на раздразненото черво, болест на Крон, лимфом, бурсит, херпес зостер и поликистозни яйчници.

Чагата също така е много полезна добавка за хората с ХИВ и е доказано, че намалява различните симптоми и вторичните заболявания, които причинява.

Гъбата чага съдържа най-високото ниво на ензима супероксиддисмутаза (SOD) в света. Това е ензим, който подпомага разграждането на свободните радикали и е много ефективен при лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, болестта на Лу Гериг, подагра, склеродермия, остеоартрит и катаракта.

 

Противовъзпалителни свойства

Противовъзпалителните свойства на чагата я правят идеална добавка за хора, страдащи от синдром на раздразненото черво, артрит, колит, цистит, тендинит, оток, астма, цьолиакия и акне. Широката гама от лечебни ползи, открити в тази гъба, я превръщат в една от най-важните и основни лечебни храни. Ето защо е изключително важно ежедневно да я включваме в натуралния здравословен режим.

Чага – „Дар от боговете“

Гъбите чага растат в симбиоза с брезовите дървета и могат да бъдат открити в северните райони на Съединените щати и в горите на Апалачите. Гъбата може да бъде намерена и в горите с умерен климат в Европа, Канада, Китай, Русия и Корея, където чагата е известна като „Дар от боговете“. 

Чай от чага

Чаят от чага има изключителни ползи за организма, тъй като антиоксидантите, витамините, минералите и лечебните съединения в него, се усвояват по-лесно и по-бързо.

Чаят от чага може да се приготви лесно чрез добавяне на 1 чаена лъжичка екстракт от чага на прах към една чаша гореща вода. Този чай има богат, земен аромат на кафе и по желание може да бъде подсладен със суров мед, когато се охлади.

Наздраве!


Органична чага на прах на Vimergy можете да си поръчате от Prirodnik.com

Prirodnik.com вече предлагат и чага под формата на капсули с напълно изчистен състав.


По материали от https://www.medicalmedium.com/blog/chaga

Прочетете повече за лечебните свойства на чагата в книгите на Антъни Уилям!

Вашият коментар

Сутрешна рутина за прочистване на организма