Техника за отпускане на нервите (по Антъни Уилям)

Това е много мощна лечебна и центрираща техника от най-новата книга на Антъни Уилям: Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes, която рестартира нервната система. Нашите мозъци са податливи на отслабване и неврологични заболявания. Тази техника е достъпна за всички нас, когато трябва да осигурим на мозъка и нервната система бързо възстановяване, за да можем да бъдем по-силни през деня или през нощта. Можете да я опитате навсякъде и по всяко време: на офис стола, лежейки или докато седите на пода, леглото или дивана у дома, на кухненската маса, дори в колата, когато сте паркирали. Опциите са безкрайни, стига това да е място, където ще се чувствате в безопасност да затворите очи. Именно достъпността ѝ я прави толкова мощна.

За да започнете с техниката, спрете да правите всичко останало. Намерете удобна позиция. Ако имате избор, най-добре да сте в легнало положение, но може и да седите. Сега затворете очите си и останете така за 8 до 20 минути. В идеалния случай ще сте със затворени очи за 12 до 15 минути – това е най-ефективният прозорец. Ако имате по-малко време, 8 минути също ще свършат работа, а ако имате още по-малко време, не се отказвайте. Дори 3 до 4 минути са полезни. Всяко време, прекарано с тази техника, когато имате нужда от презареждане на нервите, ще ви послужи за ваше добро.

Когато затворите очи и седнете или легнете, трябва да си припомните защо го правите – за да позволите на нервите си да си починат. В този момент ще имате мисли, тревоги и дори притеснения. Проекти, върху които работите, и други напомняния за натоварения ви ден ще ви дойдат на ум. Поне така е за повечето от нас. Тази техника не е тук, за да ви накаже за това. Не е погрешно, ако умът ви продължава да препуска. Ползите от упражнението надделяват над всякакви мисли и стрес, които се блъскат в главата ви. Това е част от силата му. Докато знаете целта зад това, което правите, в секундата, в която затворите очи и си кажете, че възстановявате нервната си система, всякакви мисли и притеснения, които възникват, няма да имат власт над вашето възстановително преживяване.

Още когато за първи път затворите очи, напомнете си, че целта на тази техника е да позволите на нервите си да си починат, да ги възстановите и да им дадете време за излекуване. Нервите ви укрепват с всяка секунда. Едно от невероятните предимства на това упражнение е, че когато го правите за първи път и усетите и видите разликата, това се превръща в ориентир, който ви помага да намирате спокойствие всеки път, когато решите да направите упражнението отново. То е толкова е силно, че ще си спомните какво е направило за вас. Техниката става още по-полезна с всеки изминал път, когато я правите, защото мозъкът ви научава рутината на това възстановително упражнение.

Когато очите ви са затворени, вашите невротрансмитери ще започнат да се засилват. Електрическите импулси ще започнат да се успокояват. Вашите неврони ще започнат да си почиват от по-малката активност. Дори ако все още мислите за деня си, с всеки изминал момент, емоционалните центрове на мозъка ви ще престанат да имат пълен контрол над вас. Когато централната ви нервна система знае, че се грижите за нея и ѝ давате това, от което се нуждае точно сега, погрешните мисли не могат да попречат на укрепването на нервите ви с всяка изминала минута.

Тази техника е като бързо зареждане за вашата централна нервна система. Хранителните вещества от всички лечебни храни, които сте яли досега през този ден, могат да бъдат използвани много по-ефективно, докато давате на нервите си почивка. Тази техника също така помага за укрепване на имунната система.

Тъй като времето, което сте отделили за себе си, е към своя край, опитайте се да се докоснете до факта, че мозъкът и нервите ви вече са укрепнали. Резонирайте с осъзнаването, че те са по-силни, отколкото когато сте започнали, и че всеки път, когато правите това упражнение, то става все по-ефективно.

Ако се сблъсквате с някакъв вид неврологичен симптом или заболяване, включително синдром на хроничната умора, множествена склероза, гърчове, слабост на крайниците, мравучкане и изтръпване, замаяност, световъртеж, петна пред очите, треперене, болки, звън в ушите, главоболие, мигрена, болки в челюстта, болки във врата, силна умора, неспособност за мислене или мозъчна мъгла, това е една от най-мощните лечебни техники за вас. Можете да използвате тази техника през целия ден (дори през безсънните нощи) и по време на целия лечебен процес.


Информацията в тази статия е от най-новите книги на Антъни Уилям: Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium и Medical Medium Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes: For Neurological, Autoimmune & Mental Health

По материали от medicalmedium.com

Вашият коментар

Анорексия, булимия и преяждане

Хранителни разстройства и адреналин