Свободна енергия – дишане

В концепцията за здравето свободната енергия играе същата революционна роля, каквато  има свободната енергия, открита от Никола Тесла. Преобръщаща представите, поставяща нови основи на света, какъвто го познаваме. Но в тази публикация няма да говоря за идеите на Тесла, въпреки че винаги се чувствам много изкушена по въпроса. Ако задълбая в тази посока, ще се наложи да направя услуга на техногенната система като искам или не, изразя някакви чувства по въпроса. Затова ще оставя това на по-смелите от мен, които могат да намерят достатъчно информация по темата в интернет пространството.

В поредицата статии под заглавие „Свободна енергия“ ще говоря за източниците на енергия за човек – това, което буквално захранва нашите системи. Фокусът ще бъде върху аспектите от всекидневния ни живот, които имаме реална възможност да променим. И тук, както и в другите статии, всичко написано е изпробвано лично от мен и върху  мен и винаги съм готова да дам обратна връзка по въпроса.

Какво е свободна енергия?

Свободната енергия е буквално навсякъде около нас. Достатъчно е да знаем механизмите за нейното прихващане и привличане в живота ни. Извличаме я от въздуха, който дишаме, от водата, която пием, от храната, с която се храним, от саногенните (благотворни) местности, от геометрията на пространството и пр. Ще говоря за източниците подробно в поредицата от статии за свободната енергия. Свободната енергия е горивото за нашето биополе. То се храни с йонна плазма (етер, прана, Ци, Чи, Ки), която е нужна за захранване на първата обвивка на физическото тяло – етерно-ефирното тяло, а от там и на енергийните центрове (чакрите).

 

Без розови очила

Нашето тяло изразходва твърде много енергия за преработка на въздуха, водата и храната, която приема. За да работи оптимално, то трябва да има поне 80% енергийни запаси. Под това ниво следват различни болести, неразположения и неудачи в живота. Въздухът е замърсен, живеем в големи градове, претъпкани с хора, жертви сме на енергиен вампиризъм, плуваме в елекромагнитен смог, пием мъртва вода, ядем супермаркетна синтетика, превърнали сме се в убежище на патогени… Положението изглежда не много розово. Но изход винаги има – има ли проблем, има и решение.

Вдишай… издишай

Колко често се замисляте как дишате? Или какво дишате? Дишането е автоматизиран безсъзнателен процес, на който рядко обръщаме внимание. Фокусът върху дишането се използва в някои техники за релаксация, пранаяма (йогийско дишане), съществуват школи по холотропно дишане, системата рибъртинг (по Ленард Ор) и много други. Целта е една – превръщане на дишането в съзнателен процес и неговото овладяване. Правилното дишане е пътят към безсмъртието. За съвременния динамичен човек е трудна задача да спазва всички предписания за правилно дишане – често едва поемаме дъх в забързаното ежедневие. Но нищо не пречи да включим някои малки практики и упражнения за дишане, които биха ни отнели по няколко минути на ден. Това може да е пълно йогийско дишане (коремно, гръдно и ключично) след събуждане или преди сън, редуване на ноздрите при вдишване и издишване – вариантите са много. Ключовото е, че чрез дишането не само се подобрява движението на кръвта и лимфата, но и се засилва енергийната проводимост и усвояването на свободната енергия от пространството.

Но какво да дишам?

Ето и решението – постройте си къщичка до някой водопад високо в планината и по цял ден дишайте отрицателни йони на воля. И готово – проблемът е решен! 🙂 Е, имам и по-нискобюджетно решение за тези, които все още са решили да пребивават в големия град. То се нарича пречиствател за въздух. Моят е на марката Levoit и съм доволна. Разбира се, на пазара има богат избор за всеки вкус.

Ето какво казва Вадим Зеланд за въздуха:

„В помещенията въздухът не просто токсичен – мъртъв е. Как да разбираме това. Живият въздух съдържа отрицателно заредени йони – това са молекули донори, имащи в запас свободен електрон. Такъв е въздухът в планините, морският, около водопадите, в горите. Ако във въздуха преобладават положителни йони – молекули вампири, на които липсва електрон, тогава въздуха става, даже не мъртъв, а направо агресивен. Свободните радикали отнемат енергията на клетките, ускоряват стареенето, противоположното на антиоксидантите, които дават енергия и подмладяват.“

Ще се радвам да споделите с мен вашия опит с пречиствателите за въздух, ако имате такъв. Винаги съм насреща за въпроси и мнения по темата.

 


Следва продължение…

Вашият коментар