Свободна енергия – дишане

В концепцията за здравето свободната енергия играе същата революционна роля, каквато  има свободната енергия, открита от Никола Тесла. Преобръщаща представите, поставяща нови основи на света, какъвто го познаваме. Но в тази публикация няма да говоря за идеите на Тесла, въпреки че винаги се чувствам много изкушена по въпроса. Ако задълбая в тази посока, ще се наложи да направя услуга на техногенната система като искам или не, изразя някакви чувства по въпроса. Затова ще оставя това на по-смелите от мен, които могат да намерят достатъчно информация по темата в интернет пространството.

В поредицата статии под заглавие „Свободна енергия“ ще говоря за източниците на енергия за човек – това, което буквално захранва нашите системи. Фокусът ще бъде върху аспектите от всекидневния ни живот, които имаме реална възможност да променим. И тук, както и в другите статии, всичко написано е изпробвано лично от мен и върху  мен и винаги съм готова да дам обратна връзка по въпроса.

Какво е свободна енергия?

Свободната енергия е буквално навсякъде около нас. Достатъчно е да знаем механизмите за нейното прихващане и привличане в живота ни. Извличаме я от въздуха, който дишаме, от водата, която пием, от храната, с която се храним, от саногенните (благотворни) местности, от геометрията на пространството и пр. Ще говоря за източниците подробно в поредицата от статии за свободната енергия. Свободната енергия е горивото за нашето биополе. То се храни с йонна плазма (етер, прана, Ци, Чи, Ки), която е нужна за захранване на първата обвивка на физическото тяло – етерно-ефирното тяло, а от там и на енергийните центрове (чакрите).

 

Без розови очила

Нашето тяло изразходва твърде много енергия за преработка на въздуха, водата и храната, която приема. За да работи оптимално, то трябва да има поне 80% енергийни запаси. Под това ниво следват различни болести, неразположения и неудачи в живота. Въздухът е замърсен, живеем в големи градове, претъпкани с хора, жертви сме на енергиен вампиризъм, плуваме в елекромагнитен смог, пием мъртва вода, ядем супермаркетна синтетика, превърнали сме се в убежище на паразити… Положението изглежда не много розово. Но изход винаги има – има ли проблем, има и решение.

Вдишай… издишай

Колко често се замисляте как дишате? Или какво дишате? Дишането е автоматизиран безсъзнателен процес, на който рядко обръщаме внимание. Фокусът върху дишането се използва в някои техники за релаксация, пранаяма (йогийско дишане), съществуват школи по холотропно дишане, системата рибъртинг (по Ленард Ор) и много други. Целта е една – превръщане на дишането в съзнателен процес и неговото овладяване. Правилното дишане е пътят към безсмъртието. За съвременния динамичен човек е трудна задача да спазва всички предписания за правилно дишане – често едва поемаме дъх в забързаното ежедневие. Но нищо не пречи да включим някои малки практики и упражнения за дишане, които биха ни отнели по няколко минути на ден. Това може да е пълно йогийско дишане (коремно, гръдно и ключично) след събуждане или преди сън, редуване на ноздрите при вдишване и издишване – вариантите са много. Ключовото е, че чрез дишането не само се подобрява движението на кръвта и лимфата, но и се засилва енергийната проводимост и усвояването на свободната енергия от пространството.

Но какво да дишам?

Ето и решението – постройте си къщичка до някой водопад високо в планината и по цял ден дишайте отрицателни йони на воля. И готово – проблемът е решен! 🙂 Е, имам и по-нискобюджетно решение за тези, които все още са решили да пребивават в големия град. То се нарича йонизатор за въздух.

Как работи?

Йонизаторите за въздух са електронни уреди за йонзация на въздуха, които генерират леки отрицателни йони под действие на високоволтов тих електрически разряд. Йонизаторът спомага за намаляване на концентрацията на праха, бактериите, спорите и полените във въздуха. Компенсира понижената концентрация на отрицателни йони при работата на електронните устройства. Под влияние на отрицателните йони се нормализират стойностите на артериалното налягане, сърдечния ритъм, повишава се рефлекторната активност на нервните клетки и мускулите. Подобрява се общото самочувствие, апетитът, сънят, физическата и умствената работоспособност. Повишава се устойчивостта към неблагоприятните фактори на околната среда и се стимулират защитните сили на организма.

Ето какво казва Вадим Зеланд по въпроса:

„В помещенията въздухът не просто токсичен – мъртъв е. Как да разбираме това. Примерно същото както и мъртвата вода. Живият въздух съдържа отрицателно заредени йони – това са молекули донори, имащи в запас свободен електрон. Такъв е въздухът в планините, морският, около водопадите, в горите. Ако във въздуха преобладават положителни йони – молекули вампири, на които липсва електрон, тогава въздуха става, даже не мъртъв, а направо агресивен. Свободните радикали отнемат енергията на клетките, ускоряват стареенето, противоположното на антиоксидантите, които дават енергия и подмладяват.

Йонизаторите едновременно съживяват и изчистват въздуха. Приннципът на пречистване е елементарен. Отрицателно заредените йони, се прикрепят към микрочастиците, реещи се във помещението и те падат на пода. Така се изчиства въздуха във цялото помещение.

Йонизаторите образуват и озон, но в ниска концентрация. Озонът по принцип е силен окислител на свободните радикали в организма. Но в малки дози, той е полезен, защото неутрализира химическите съединения и убива микроорганизмите, като по този начин усилва пречистващия ефект.

Как да си изберем йонизатор?

1. Кой е производителят, можем ли да му се доверим?

2. В техническите характеристики трябва да е посочена концентрацията на озона. Тя не трябва да превишава санитарните норми. (нормата за озона  е 0,16 мг/м3.)

3. Въздухът да се йонизира в такава концентрация, която се среща в природата. 4. Размерът на уловените частици да бъде между 0,3 – 100 мкм.

5. Трябва да може да се сваля и почиства касетата с пластините, защото те се покриват със сажди (по добре те отколкото нашите дробове). Касетата трябва да се почиства веднъж на една – две седмици, с сапунен разтвор, след което да се изсуши много хубаво, преди отново да се постави в йонизатора.

6. Йонизаторът трябва да е изчислен за денонощен режим на работа.“ Из Вадим Зеланд – „Апокрифен транссърфинг“

Моят опит:

Няма да споменавам марката на моя йонизатор, за да не ви насочвам в избора ви. Вие ще прецените кой модел е най-удачен за вас. Мога само да със сигурност да кажа, че откакто го използвам (по около 2 часа на ден), чувствам дишането си много по-леко, наспивам се по-добре и съм по-работоспособна.

Ще се радвам да споделите с мен вашия опит с йонизаторите, ако имате такъв. Винаги съм насреща за въпроси и мнения по темата.

 
Следва продължение…

Вашият коментар

Холографското съзнание (част трета)