Нашата имунна система се бори, за да ни защити

Няма начин човечеството да еволюира физически по-бързо от силите, срещу които се изправяме. И това е така, защото вместо телата ни да напредват, всичко, което е нередно в света, се развива.

Замърсяването на околната среда става все по-сериозно. Океанът става все по-токсичен. Голямото тихоокеанско сметище увеличава мащабите си. Химическата индустрия се развива, създавайки ежечасно нови химически супи по целия свят. Фармацевтичната индустрия се развива, дори надхвърля и контролира нутрицевтичната индустрия и това не винаги е в наш интерес.

Патогените се развиват – все повече и повече нови щамове патогени, които са били освободени от лаборатории през последните сто години и поддържат хората болни от хронични заболявания, мутират и укрепват, докато ние предаваме тези патогени един на друг, независимо дали по семейна линия или чрез други начини на излагане.

Генетично модифицираните храни се развиват, като се купува все повече и повече земя, за да се отглеждат все повече и повече разновидности на ГМО храни. Опасните химикали в нашия свят се развиват. Електромагнитните излъчвания се развиват. Кофеиновата индустрия се развива. Покварата се развива, поквара на всички нива.

Химическите аромати – ароматни свещи, ароматизатори за въздух, омекотители за тъкани, конвенционални почистващи и перилни препарати, одеколони, парфюми и фунгициди – всички те се развиват. Самият въздух около нас се променя. И това е само част от нещата, срещу които се изправяме.

Всичко това ни води до имунната система, която от своя страна е отговорна за защитата на мозъка. Нашата имунна система никога не е била създадена за това, което се развива около нас. Всеки път, когато нещо чуждо влезе в тялото ни, нашите имунни клетки трябва да го погълнат. Имунната ни система е системата за сигурност срещу всякакви нападатели, които искат да нахлуят в нашия мозък.

Нашата имунна система извършва важна работа в защитата на нашия мозък. Колко дълго белите кръвни клетки издържат срещу токсичен нашественик зависи от това колко токсично е веществото. Белите кръвни клетки умират, когато ни защитават. Те са войниците, за които изобщо не знаем, но които се борят за живота ни.

Ето и самият механизъм на действие: тъй като бялата кръвна клетка поглъща наночастици (например от ароматизатор за въздух или токсичен тежък метал), тя може да се напълни. Така тази клетка поема удара вместо нас и този удар е като пробождане. Това означава, че бялата кръвна клетка няма да издържи дълго. Тя продължава да поглъща токсичните наночастици, докато престане да живее, защото или умира напълно, или експлодира. Същото е и с борбата с патогените. Когато белите кръвни клетки се борят с патоген, патогенът експлодира и белите кръвни клетки често експлодират заедно с него. В много ситуации белите кръвни клетки умират, когато убиват патоген. И те не се заменят толкова лесно, колкото си мислим. Колкото повече бели кръвни клетки умират бързо – поради излагане на токсин или патоген, толкова по-голяма е празнината преди пристигането на новосъздадените имунни клетки.

Тази битка е част от начина, по който деволюираме, вместо да еволюираме. Нашата имунна система не се развива в посока на укрепване. Ставаме все по-дефицитни, по-интоксикирани и имунната ни система е допълнително отслабена, мозъците ни – допълнително застрашени – освен ако не сме проактивни по отношение на това, на което сме изложени, заедно с отговорността за възстановяването на имунната ни система. Можем да се адаптираме, ако сме запознати с „предателите“ около нас и ако поддържаме мозъка и тялото си, като даваме на имунната си система това, от което се нуждае, за да ни защити.


Информацията в тази статия е от най-новите книги на Антъни Уилям: Brain Saver: Answers to Brain Inflammation, Mental Health, Brain Fog, Neurological Symptoms, ADHD, Anxiety, OCD, Depression, Heavy Metals, Epstein-Barr, Seizures, Lyme, Addiction, Alzheimer’s, Autoimmune & Eating Disorders by Anthony William, Medical Medium и Medical Medium Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes: For Neurological, Autoimmune & Mental Health

medicalmedium.com

Вашият коментар

Здравословни навици за мозъка

Шот за промяна на настроението (по Антъни Уилям)