Кредото на един създател

„Винаги бъдете себе си, при никакви обстоятелства не изменяйте на себе си, живейте съобразно със своето кредо. Нарушавайки го или още по-лошо – ако го нямате, Вие се разрушавате като личност, заради което в живота Ви всичко върви накриво. Когато образът е крив, и отражението в огледалото е криво.

Необходимо е да приведете мислите си и постъпките си към един знаменател – да не лъжете себе си. Тогава в дуалното огледало няма да се появят никакви досадни изкривявание. Вие сте Създател на своята реалност и няма от какво да се срамувате и страхувате.

Помнете – не сте сами и Вашият свят се грижи за Вас!

Когато живеете съобразно с кредото си, душата и разумът се сливат в единство. Значи Вие постъпвате така, както смятате за нужно, без да се съобразявате с общественото мнение. В никакъв случй не бива да предавате себе си. Ако се налага да правите нещо, на което душата активно се противи, всичко отива по дяволите. И наопаки, когато живеете съобразно с кредото си, дори някои Ваши постъпки да са в разрез със здравия смисъл, в крайна сметка всичко се нарежда.

Не е нужно да анализирате как точно кредото поправя реалността. Просто липсата на изкривявания в образа привежда отражението в норма. Единството между душата и разума формира ясен образ, който незабавно се материализира от огледалото на света. Всичките Ви истински желания ще бъдат изпълнени.

Такъв е законът.“

(Откъс от „Картите ТАРО и пространството на варианти“ на Вадим Зеланд.)

С писането на статии в този сайт, например, аз избирам да бъда себе си. Избирам да изразявам това, което “кара душата ми да пее, а разумът доволно да потрива ръце”. Всеки е свободен да създава своята реалност така, както аз избирам думите, които да напиша. Няма нужда да си губите времето и енергията в чудене какво мислят другите за вас. Постъпвайте според вътрешното си убеждение и винаги ще имате успех, без разбира се с това да вредите на околните. Позволете си да бъдете себе си, а другите да бъдат други. Това ще направи живота ви лесен и приятен, защото Вашият свят се грижи за Вас.

Как да разберем за кой вариант на реалността мечтае Душата ни?

Споделям с вас два лесни и съвсем достъпни метода, чрез които ще познавате по-лесно целлите си. Всеки човек ги носи у себе си, но рядко ги използваме на практика. Целта е до толкова да свикнем с тях, че да се превърнат в автоматичен процес при взимане на решения. Ето ги и тях:

              Вкусът на целта

Съществува един много прост метод за определяне на правилната цел. Изразите “мед ми капе на душата” и “имам горчив вкус” не са влезли в употреба току така. Намеренията си имат вкус. Предвкусвали ли сте някога успеха? Ако предвкусвате нещо сладко и приятно (ммм… шоколад), когато си го представте, то можте да бъдте сигурни, че то е за Вас. Ако пък усещате горчивина (като от прекалено солено нещо) или желание да отложте целта, то или тя все още е твърде далечна, или изобщо не е Вашата цел. Разликата между далечната цел, в която още не можете да повярвате и тази, която определено не е за Вас, се състои в това, че целта, която не е Ваша не Ви доставя никакви приятни чувства, колкото и пъти да превъртате целевия слайд за нея (метод за визуализация по Вадим Зеланд, за който ще поговоря по-подробно в отделна статия).

     Слънчевият магнит

 

Тук е мястото да обърнем специално внимание на слънчевия сплит. Тази чакра (Манипура) е водещ енергиен център и е много важно място, когато определяме целите си. Той е нашият вътрешен “водач към целта”, център на успеха и Силата. Там е разположена и радостта. Когато нещо е за нас, при неговия вид, или когато си го представим достатъчно живо, усещаме придърпване в слънчевия сплит. Обратното – когато нещо е в разрез с желанието на душата ни, усещаме отблъскване като двата еднакви полюса на магнита. Можете да правте такива опити с любими вещи или хора и с такива, които не харесвате по някаква причина. Така ще развиете интуицията ти и ще засилите гласа на душата си. Нищо няма да може да заглуши Вашето кредо, защото ще имате вътрешната убеденост, че нещата се развиват по най-добрия за Вас начин. Няма как да насилте душата – нейното предназначение е да се радва и да се удивлява на този прекрасен свят. Тя предварително знае кое й е нужно и кое не е за нея в това прераждане. Просто оставете мъдростта ѝ да Ви води в това прекрасно пътешествие, наречено Живот.

Въ – о – душев -лен ли съм?

 

С други думи – вътре в душата ли съм? Ако можете да отговорите положително на този въпрос, ти всичко с вашата цел е наред. Думата въодушевление прекрасно описва това състояние. Ето какво казва речникът за нея:

Въодушевление (същ.) вдъхновение, вдъхновеност, патос, страст, възторг, възхищение, екстаз, ентусиазъм, радост, увлечение, настроение, екзалтация, възбуденост, оживление
дух, смелост, храброст, живот, пламък, енергия, предприемчивост, замах, пълна пара, жар, устрем, живост, темперамент, възбуда, жизнерадост, жизненост.

И така да обобщим.

6 стъпки за определяне на целта:        

1) Каква емоция изпитвам?

2) Умът ми спокоен ли е? 

3) Какъв вкус има? (сладък или горчив).

4) Привлича ли ме, или ме отблъсква?

5) Как усещам слънчевия си сплит?

6) Въодушевлява ли ме?

Тези шест стъпки ще играят ролята на водач към вътрешния глас, докато интуицията се развие на ниво. След това няма да бъдат нужни, защото вътрешното усещане ще е достатъчно силно и няма да бъде заглушавано от непрестанното дърдорене на разума.

Най-важното – не спирайте да се въодушевлявате и помнете – Вие сте създатели на Вашата реалност и Вашият свят непрекъснато се грижи за Вас!

 

Вашият коментар

Холографското съзнание (част първа)