Свободна енергия – Жива вода (втора част)

„Вода гази, жаден ходи“ – народна поговорка

В първа част на статията за живата вода ви запознах с основни положения за структурата и паметта на водата. Обърнах внимание на енергоинформационната й същност и предложих изпитани от мен методи за пречистване и активация на водата. Но както вече споменах – това съвсем не е достатъчно за условията, в които живеем в днешния свят.

Тук фокусът ще бъде по-различен. Написаното в настоящата статия се базира на личния ми опит с получаване на „жива“ и „мъртва“ вода, неината активация с шунгит и получаването на „магнитна вода“. Този експеримент продължи няколко месеца и накрая се превърна в неразделна част от ежедневието ми. Споделям го с вас и се надявам той да послужи като един „римайндър“ в противовес с поговорката „Вода гази, жаден ходи“.

Ти не си болен – ти си жаден!

Кое е първото нещо, което правите, когато се събудите сутрин? Посягате към кафето с цигарата? Хапвате едни бъркани яйца с бекон? Може би си правите чай? Всеки има своя ритуал.

Без никакво осъждане към вашите, споделям моя сутрешен ритуал с вас. Той се състои от едно изречение: пиене на една до три чаши хладка жива вода.

При събуждане организмът е буквално обезводнен и… много ЖАДЕН. Около осем часа без никакви течности, водата се изпарява от нас с дишането и потта. Резултатът: киселинна среда, кисело настроение, кисели емоции и кисел живот.

Сега няма да ви занимавам в подробности с алкално-киселинния баланс на организма и неговото значение за здравето, но в бъдеще обещавам да напиша нещичко по този въпрос. Тук само ще напомня, че ацидозата (твърде голямото подкиселяване на организма) е сред основните причинители на модерните в наше време болести – рак, диабет, гастрит, наднормено тегло, депресии и пр. Това „вкисване“ се дължи на съвременния начин на живот, супермаркетната синтетика, фаст-фууда, пърженето, захарта, храненето с месо, яйца, млечни продукти и прекалено малкото количество алкализиращи храни като пресните зеленчуци в диетата.

Всяка храна, дори естествената, замърсява организма. А кой е „миещият препарат“ за нашето тяло?

Чистата вода.

Колко вода пихте днес?

Всички знаем, че е нужно на пием по 1,5-2 литра вода на ден. Но не бива да забравяме, че течностите също са храна. Тук говорим за пиене на чиста вода. Къде е най-чистата вода в природата? Какво ще кажете за дъждовната вода – тя е преминала през естествен процес на дестилация. Другият подобен вариант е водата от стопените ледници. Защо ли дълголетниците обикновено живеят по планините? (Подробности за дестилираната вода, освободена от минерали и примеси можете да прочетете в книгата на Пол Брег – „Вода и сол – шокираща истина“.)

Предварително се извинявам за краткия урок по химия, който следва, но без него няма как адекватно да продължа разказа си. И така, потапяме се в дълбините на електролизата и часовете по химия от 10 клас. 🙂

Урокът по химия. pH и ORP 

Всички вътрешни среди в тялото трябва да бъдат алкални, иначе организмът спира да функционира. При здравия човек рН е равно на 7.43. Ако този показател спадне до 7.1, човек умира.

Живата вода има алкална реакция, нейният рН>7. Реакцията на мъртвата вода е киселинна – рН<7. Мъртвата вода прави нашия организъм кисел, а живата – алкален.

Какво е това ORP (ОВП)? 

Водата има свойството окислително-възстановителен потенциал (ОВП), който се измерва в миливолтове. Живата вода е отрицателно заредена, което показва наличието на свободни електрони в нея. В мъртвата, напротив, се наблюдава недостиг на електрони, затова е положително заредена.

Свободните радикали са една от главните причини за стареенето на организма. Напротив, антиоксидантите са отрицателно заредени молекули, които имат един свободен електрон. Те са донори, неутрализират свободните радикали. Живата, отрицателно заредена вода, е богата на свободни електрони, затова е силен антиоксидант и дава енергия. Мъртвата, която тече от чешмата, изобилства от свободни радикали.

По-долу привеждам списък на напитките с намаляваща полезност, преминаваща в конкретна вредност, цитиран директно от книгата на Вадим Зеланд: „Апокрифният транссърфинг“:

Жива вода: ОВП = -350/-700 (в зависимост от времето на активация), рН = 9.0/12.0.

Прясна стопена вода: ОВП = +95, рН = 8.3. Преварена вода след бързо охлаждане: ОВП = +218, рН = 8.2.

Чешмяна вода: ОВП = +160 (обикновено е по-зле, до+600),рН = 7.2.

Зелен чай: ОВП = +55, рН = 7.0.

Черен чай: ОВП = +83, рН = 6.7.

Кафе: ОВП =+70, рН = 6.3.

Дестилирана вода с накиснат шунгит: ОВП = +250 рН = 6.0.

Минерална вода: ОВП = +250, рН = 4.6.

Преварена вода, престояла 3 часа: ОВП = +465 рН = 3.7.

Кока-кола: ОВП = +320, рН = 2.7.

* ОВП с отрицателен знак означава жива вода, а с положителен – мъртва вода.

* Оптималните физико-химически показатели на живата вода са следните: ОВП = (-150) – (-200), рН = 8 – 8.5.

* За измерване на pH използвам електронен pH-метър. Можете да използвате и лентички за измерване на pH от аптеката, но излиза по-скъпо. 

Оттук и изводът: ако искате да пиете наистина полезна течност, съживявайте дестилираната вода с накиснат шунгит и силиций чрез електроактиватор – това е най-добрият вариант. Нямате ли дестилатор, пийте стопена вода или използвайте новите технологии – мембранните филтри. Ако нямате желание или възможност да си приготвите стопена, оставяйте чешмяната вода да престои най-малко денонощие, най-добре с накиснат шунгит или силиций. Но във всички случаи е необходимо да я активирате.

Какъв е редът при приготвянето на жива вода?

1. Дестилиране или престояване на водата (предварително филтрирана);

2. Накисване на шунгит и/или силиций за 24 часа и повече.

3. Съживяване с електроактиватор.

4. Структуриране с помощта на аквадиск (магнитен диск или магнитна фуния).

5. Разбира се, накрая можете да използвате някой от методите за информационно зареждане, описани в предишната статия.

Основни свойства на анолита (мъртва, кисела вода) и католита (жива, алкална вода)

Мъртвата вода е отличен бактерицид и дезинфектант. Използвам я вместо вода за уста, почиства много добре зъбния камък, успокоява венците. Може да се използва външно за обработка на рани, дезинфекция на храни, съдове, дрехи. Много бързо лекува прозаични заболявания като хрема, болки в гърлото – правят се гаргари и промивки на носа. Запазва свойствата си в затворен стъклен или емайлиран съд за няколко седмици.

Живата вода ускорява метаболизма, подобрява усвояването на хранителните вещества, апетита, придава енергия, бодрост и жизненост. Бързо лекува рани – както вътрешно, така и външно. Много ефективна при стомашни неразположения, свързани с повишена киселинност – от гастрит до язви. Губи свойствата си сравнително бързо, трябва да се употребява в рамките на един-два дни. Съхранява се най-добре в стъклен съд.

За различни видове лечение се ползват и двата вида вода. Повече информация за конкретни заболявания  можете да намерите в специализираната литература по въпроса.

Извънземният шунгит

„Кристалите са живи същества от началото на Сътворението. Всички неща имат честота и вибрация.“- Никола Тесла

Шунгитът също изчиства водата благодарение на уникалната си структура, както и силикатите в състава му. В миналото (а някъде и днес) са облицовали дъното на кладенците с кремък или шунгит. А Петър I издава указ войниците да носят в раниците си шунгит, за да обеззаразяват водата си при поход.

Структурата му е необичайна. Минералът се състои от кухи сферични молекули на въглерода – фулерени. Образувани са от шестоъгълници и петоъгълници. Точно фулерените структурират водата и й придават лечебни свойства.

И досега не е открита тайната за произхода на шунгита, чиято възраст е повече от два милиарда години. Съществува хипотезата, че това са останки от планетата Фаетон, която се е сблъскала със Земята. Хипотезата се основава на факта, че шунгит се среща само на едно място – в Карелия, а фулерени на други минерали – само в местата, където са паднали метеорити.

Шунгитът изчиства водата от различни примеси на хлорорганични съединения, нитрати и нитрити, излишната мед, манган, желязо, отстранява мътността, вкуса и миризмата й. Наистина той насища водата със соли и микроелементи, но в малка концентрация, оптимална за организма, освен това я обеззаразява, така че може да се пие половин час по-късно, без да се преварява.

Фулерените преминават във водата в хомеопатични количества и я правят лечебна. Може да се използва за лечение и профилактика на анемии, алергии, астма, гастрит, заболявания на черния дроб, жлъчката и бъбреците, срещу диабет, сърдечно-съдови заболявания, при намален имунитет и синдрома на хроничната умора. Освен това подмладява организма – полезно е такава вода и да се пие, и да се измивате с нея, без да я избърсвате.

Шунгитът трябва да се накисва във водата за 1-2 денонощия. Аз слагам 50 г на 1 литър вода. Шунгитът трябва добре да се измиват добре веднъж в седмицата, ако водата не е дестилирана и да се подменя на 1 година употреба.  Преди първото използване шунгитът също трябва добре да се измие. Хубаво е да имате 2 съда с шунгитена вода, за да може да се застъпват и винаги да си имате готова вода.

Шунгитът насища водата не само със силиций, но и с калций, желязо, магнезий, калий, фосфор и други необходими елементи. Само че за разлика от обикновената вода минерализацията от шунгита е минимална и безвредна за организма.

Наздраве!

* Информацията за свойствата на шунгита е взета от книгата на Вадим Зеланд – „Апокрифният транссърфинг“.

Шунгит, доставен директно от Карелия, можете да поръчате от сайта: http://shungit.bg/bg/


Литература: Анастасия Семьонова – „Чудодейната сила на водата“; Анастасия Семьонова – Лечение с „жива“ и „мъртва“ вода; Иван Неумивакин – „Водата – живот и здраве“; Вадим Зеланд – „Апокрифният транссърфинг“; Вадим Зеланд – „Първият пробив в техногенната система“; Д-р Нешо Нешев – „Туморите са победени“; Д-р Нешо Нешев – „Жива вода“; Максим Баринов – „Лечение с жива и мъртва вода“; Д-р Ф. Батманжелидж – „Тялото жадува за вода“.  

1 мнение за “Свободна енергия – Жива вода (втора част)”

Вашият коментар

Китайската медицина – древната психосоматика